avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am nevoie de ajutor specializat pentru o reclamatie ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am nevoie de ajutor specializat pentru o reclamatie catre distribuitorul de gaze naturale

Din cauza unei facturi neplatite integral din luna Martie azi dimineata m-au "vizitat" cei de la gaz si mi-au oprit si sigilat robinetul.Am dat fuga la sediul firmei sa rezolv cu restanta si sa-mi deblocheze alimentarea cu gaz si dupa ce platesc restanta si o taxa de 118 lei pentru reconectare ma trezesc ca trebuie sa achit la banca intr-un cont al lor suma de 375 lei care reprezinta o garantie ce o cer de la rauplatnici pentru rebransare.
Cum nu am avut alta solutie am achitat-o si pe asta si vreau sa depun o reclamatie la gaz pentru ca nu-mi se pare ceva normal sa platesc o suma anticipat pentru ca sunt "rauplatnic"adica un altfel de consumator decat ceilalti ,plus ca nu inteleg de ce trebuei sa imi pastreze altii in cont 375 lei ca si garantie cand si asa pun penalizari pt neplata si te debranseaza cand vor.
Acuma ca v-am spus "oful" va rog sa ma ajutati ca am inceput de cand eram la sediul lor sa scriu reclamatia dar as avea nevoie de niste indicatii din partea unui specialist ca sa depun o reclamatie bine argumentata.
Cei de la gaz se folosesc de art 19 din Regulamentul privind accesul la sistemul de distribuire a gazelor naturale aprobat prin HG 1043/2004 care zice ca : in cazul consumatorului captiv care a ajuns in conditiile de sistare a furnizarii gazelor naturale pemtru neplata, furnizorul va relua furnizarea numai dupa constituirea de consumator a unei garantii"
Acuma voi fi eu un "consumator captiv" dar nu am scot bani afara din casa ca sa le dau lor garantii si nu consider ceva normal ceea ce fac ei cu garantia asta.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
otonel, utilizator

Alte discuții în legătură

Eon gaz plata rebransare +garantie 365 lei aroc1 aroc1 buna seara.azi de dimineata a venit un reprezentant de la eon a taiat furnizarea gazului si a spus ca nu ne rebranseaza pana nu platim tot.ok,am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Intrerupere furnizare gaze naturale popescu90 popescu90 Am mai gasit o postare cu acest subiect care n-a primit inca raspuns. In cazul meu deconectarea s-a facut la doua zile dupa ce am platit la banca cu o factura ... (vezi toată discuția)
Referitor la garantie (rebransare gaz) danafancsali danafancsali - In data de 13 august 2013 a fost intrerupta furnizarea gazelor naturale la adresa sus mentionata datorita neachitarii facturilor reprezentand contravaloarea ... (vezi toată discuția)