avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare denumire Birou
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare denumire Birou

Buna ziua,

Intr-un SRL cu 2 asociati (unul public, altul privat), este necesara aprobarea AGA in cazul in care directorul societatii intentioneaza sa schimbe denumirea unui compartiment (de pilda sa nu mai fie Birou Contabilitate ci Serviciu Financiar Contabilitate)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:11, 7 August 2012
Banuiesc ca vorbiti in primul rand de 2 asociati, unul persoana fizica si altul persoana juridica.
In alt 2-lea rand, daca va referiti la legislatie nu este stipulat niciunde asemenea lucru. Cel mult poate depinde de niste reguli interne pe care vi le-ati stabilit.
Vedeti care sunt atributiile AGA din actul constitutiv. Aprobarea structurii organizatorice a societatii , de regula , intra in competenta de aprobare a consiliului de administratie. Infiintarea unui sereviciu inseamna un sef mai bine platit, deci cu implicatii financiare.Se mai poate delega aceasta competenta de aprobare, directorului.
Buna seara
Este vorba despre un SRL ( asociatii sunt persoane juridice) condusa de un administrator numit de AGA care are ca atributie si organizarea activitatii societatii.
Orice modificare in organigrama trebuie aprobata de AGA?

Multumesc inca o data
Nu, obligatiile AGA, sunt enumerate in art 194 din legea 31/1990 - republicata si cu modificarile si completarile ulterioare-:
Art 194.
(1) Adunarea generală a asociaţilor are următoarele obligaţii principale:
a)să aprobe situaţia financiară anuală şi să stabilească repartizarea profitului net;
b)să desemneze administratorii şi cenzorii, să îi revoce/demită şi să le dea descărcare de activitate, precum şi să decidă contractarea auditului financiar, atunci când acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii;
c)să decidă urmărirea administratorilor şi cenzorilor pentru daunele pricinuite societăţii, desemnând şi persoana însărcinată să o exercite;
d)să modifice actul constitutiv.
(2)În acest din urmă caz, dacă în actul constitutiv se prevede dreptul de retragere a asociatului pentru că nu este de acord cu modificările aduse acestuia, se aplică dispoziţiile art. 224 şi 225".

Prin urmare structura organizatorica a unei societati (organigrama) este aprobata de conducerea acesteia care este asigurata in cazul dvs de catre administrator.
El este cel care stabileste/decide structura si numarul compartimentelor functionale , denumirea lor si numarul de posturi din fiecare compartiment.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
carmen01011958, moderator
Aceste prevederi nu sunt limitative, AGA se poate intalni si decide si cate pahare de apa se cumpara in societate......
Dup cum se arata si in textul articolului: Art 194. (1) Adunarea generală a asociaţilor are următoarele obligaţii principale: acelea sunt obligatiile principale.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator care renunta la functia de administrator MARY ANNA MARY ANNA Buna, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns. Probema este urmatoarea: - un srl care are ca administrator o persoana fizica; intre srl si persoana ... (vezi toată discuția)
Intreare despre suspendare activitate shimmy shimmy Buna seara, Daca exista 2 asociati, unul cu 10% si altul cu 90%, asociatul cu 90% poate sa faca hotarare AGA si sa semneze singur pentru suspendarea ... (vezi toată discuția)