avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creditori ºi prag minim insolvenþã
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creditori ºi prag minim insolvenþã

Bună ziua. ªtiu că în legătură cu procedura insolvenţei pragul minim de la care un creditor poate cere această procedură este de 45 000 RON. În cazul în care există mai mulţi creditori ale căror creanţe depăşesc însumate acest prag, dar individual nu, se poate efectua o cerere comună de către aceştia în vederea insolvenţei respectivei firme?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:58, 10 August 2012
nu, pragul se calculeaza pentru fiecare creditor in parte. nu se insumeaza creantele mai multor creditori.
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Aşadar recuperarea acestor creanţe nu se poate face mai uşor dacă acţionează 10 creditori păgubiţi împreună. Există vreo altă soluţie prin procedura insolvenţei, lichidare sau faliment astfel încât creanţele să poată fi recuperate de către aceşti creditori sau singura soluţie este acţiunea de drept comun pentru despăgubiri?
nu exista alta procedura de recuperare prin l 85/2006 pentru creditorii sociali ci actiuni specifice de recuperare a creantelor (contractuale, delictuale...) prin actiuni urgente (somatia/ordonanta de plata) sau pe dreptul comun. Oricum actiunile trebuie pornite de fiecare creditor in parte pt. dreptul propriu pretins.
Buna dimineata .
Si daca intre creditori exista o asociatie in participatie,sau o alta forma de asociatie,sau creditorii sunt solidari ,existand solidaritate activa ?
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Marius Bote, Practician in insolventa
matahachiro a scris:

nu, pragul se calculeaza pentru fiecare creditor in parte. nu se insumeaza creantele mai multor creditori.


Pragul se calculeaza prin insumarea tuturor creantelor !!!
conform art 31 din lege
"(3) Dacă între momentul înregistrării cererii de către un creditor şi cel al judecării acestei cereri sunt formulate cereri de către alţi creditori împotriva aceluiaşi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data înregistrării, existenţa dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora şi va stabili îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creanţelor, în raport cu valoarea însumată a creanţelor tuturor creditorilor care au formulat cereri şi cu respectarea valorii-prag prevăzute de prezenta lege. "

se poate efectua o cerere comună de către aceştia în vederea insolvenţei respectivei firme?

Raspuns DA
sau mai multe cereri individuale care vor fi ulterior conexate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere faliment fara pragul sumei ContSters69460 ContSters69460 buna ziua, am auzit pe un post de televiziune o dezbatere despre faptul ca se poate cere falimentul unei societati, fara a mai fi necesar stabilirea pragului ... (vezi toată discuția)
Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)
Insolventa Camelia Mainea Camelia Mainea deschiderea procedurii de insolventa la cererea creditorului (vezi toată discuția)