avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am un credit cu ipoteca pe care il platesc lunar dar sunt executata silit ptr.restanta de la intretinere.Executorul judecatoresc poate sa ma execute pentru suma de 7000 lei fara acordul bancii?exista o modalitate de a face o intelegere cu executorul sa platesc datoria esalonat?Si daca nu se poate cat dureaza tot procedeul?
Cel mai recent răspuns: ContSters259084 , utilizator 17:08, 3 August 2012
Sa respectat procedura pentru executare silită în cazul dumneavoastră?
In prealabil a existat o somatie prin care vi sa adus la cunostinta ca in termen de... daca nu va platiti creantele o sa fiti executati silit ?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
ContSters259084, utilizator
Da.Azi am primit comunicarea de la executo sa ma prezint pentru stabilirea pretului ap.
[editat- eronat]

daca reusiti sa dicutati cu executorul, faceti-i o propunuere de reesalonare in scris, pentru a avea o siguranta, astfel ca daca dvs reusiti sa va tineti de reesalonare, nu are motiv sa continue executarea silita.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
gi-jane2, moderator
Conform art. 409 alin. (1) Cod procedura civila, salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit chivudana chivudana Acum 1 an am facut un credit de nevoi personale. Din imposibilitate de plata nu am mai platit. Cocreditor am avut-o pe fata mai mare. Mentionez ca nu am in ... (vezi toată discuția)
Cat se poate retine din salariu in cazul unei executari silite? vali2005 vali2005 Cat se poate retine din salariu in cazul unei executari silite pentru un coleg la care am fost girant. Mentionez ca am un salariu net de 1200 lei din care am ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)