avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la concediu

buna seara. am si eu o intrebare: daca sunt angajata cu carte de munca de 5 luni am dreptul la concediu de odihna? cate zile? imi afecteaza concediul salariul pe luna urmatoare concediului? multumesc mult:D
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
camelia688, utilizator
Cel mai recent răspuns: camelia688 , utilizator 09:27, 4 August 2012
Impropriu spus cu carte de munca, pentru ca acestea au iesit din uz incepand cu data de 01.01.2011.Informatiile legate de incheierea, modificarea, suspendarea ,incetarea muncii in baza unui contract de munca se inregistreaza in programul informatic bine cunoscut REVISAL. Revenind la intrebarea dumneavoastra ,da puteti beneficia de drepul de concediu de odihna.In lipsa unei programari, acest drept se acorda la solicitarea angajatului cu aprobarea angajatorului. O fractiune de concediu trebuie sa fie de cel putin 10 zile de concediu de odihna. Indemnizatia de concediu se acorda cu 5 zile lucratoare anterioare plecarii in concediu sau optional avans si lichidare in functie de cum va convine. Nu are cum sa va afecteze concediu de odihna , salariul pe luna urmatoare.
Oricand dupa data angajarii aveti dreptul la concediu de odihna.

Insa, acest lucru se stabileste cu angajatorul, prin programare, in functie de ceilalati salariati astfel incat activitatea sa poata fi desfasurata normal.

Concediul de odihna se acorda pe an calendaristic, trebuie acordat efectiv in sensul ca nu se poate compensa cu o suma in bani si nu mai tarziu de ultima zi a urmatorului.
multumesc pt raspuns:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna crisstia crisstia Buna ziua, As dori si eu o lamurire in ceea ce priveste acordarea concediului de odihna.Firma la care lucrez ne acorda doar 10 zile lucratoare de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna initiativa angajator AnaMariaAndreea56 AnaMariaAndreea56 Buna ziua, Din lipsa de lucru, angajatorul ne trimite acasa cam o zi pe saptamana. Pentru acele zile trebuie sa semnam cereri de zile de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna stelarman stelarman o intrebare simpla: este angajatorul obligat sa acorde o transa de minim 15 zile sau se poate si altfel? (vezi toată discuția)