avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari medicale

sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea la nastere:">.Am avut asigurare la cas pe persoana fizica dar nu am mai reusit sa platesc in ultimii 2 ani, iar cei de acolo au spus ca trebuie sa platesc obligatorii toti anii din urma cu penalizari chiar daca am adus acte doveditoare ca in ultimii 2 ani nu am avut nici un venit#-oCum sa procedez avand in vedere ca spitalizare e destul de scumpa .Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:25, 4 August 2012
1. Din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

2. - Asada pe perioada de sarcina si lauzie sunteti asigurata la sanatate fara sa platiti contributia.
- Luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va dea adeverinta de asigurat si nu veti mai plati nimic in acesta perioada.
Chiar daca teoretic sunteti incadrata intr-o categorie de asigurat fara plata contributiei,fiind insarcinata,Casa de Sanatate nu va va elibera adeverinta de asigurat daca aveti debite la asigurarea de sanatate in ultimii 5 ani (aveati obligatia de a va asigura si nu puteti face dovada platii contributiei),pana nu va veti achita datoria.
Daca doriti sa primiti adeverinta de asigurat si sa beneficiati de serviciile medicale asigurate,inclusiv spitalizarea,va veti prezenta la casa de sanatate cu urmatoarele acte:
-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia daca e cazul)
-Adeverinta medicala sau copie Certificat de nastere copil
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.a Sectorului de domiciliu (original)
Vi se va stabili mai apoi cat aveti de platit din urma,dupa ce achitati primiti adeverinta cu care va veti prezenta la internare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femei insarcinate vladadrian29 vladadrian29 sotia mea este insarcinata si nu realizeaza venituri,ultima data a luat somaj pana in aprilie anul acesta,acum se afla la spital si ii cere adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Daca nu avem bani nastem pe strada? corinavoicu corinavoicu buna ziua.sunt insarcinata in 6 luni si cand am mers la medicul de familie sa ma ia in evidenta, acesta mi-a spus ca trebuie sa merg la primarie sa-mi scot o ... (vezi toată discuția)
Cnas grasu64 grasu64 Cum imi pot plati taxele la CNAS daca nu am servici si care este valoarea minima lunara pentru aceste taxe? (vezi toată discuția)