avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada transmitere document
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada transmitere document

Buna ziua,

Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a acestui document continind ca niste interpelari pot alege astfel incit sa am dovada pentru instanta ca in interiorul acelui plic se regaseau intrebarile respective?
Pot adauga ca un opis, ceva in care sa scriu un fel de rezumat care sa se intoarca la mine si astfel sa am dovada ca in plicul trimis a fost acel text?
Va multumesc, cu stima,

Costin
Cel mai recent răspuns: Dan Soroceanu , utilizator 10:16, 4 Martie 2022
1. Fie o scrisoare obisnuita in regim de recomandata cu confirmare de primire, fie prin curier rapid dar aici se plateste mai mult. Se va intoarce confirmarea de primire semnata de un reprezentant al firmei. La instanta va trebui anexat adresa/scrisoarea respectiva, chitanta de la posta prin care se face dovada ca scrisoarea a plecat catre destinatarul respectiv de la dvs, si confirmarea de primire semnata de catre reprezentantul firmei. Instanta va tine cont de acest document ce constituie proba, numai in masura in care va considera ca este o proba utila, pertinenta si necesara solutionarii cauzei.

2. Fie trimiteti o notificare printr-un executor judecatoresc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Krissia ., Alte profesii
Scrisoare recomandata postala cu confirmare de primire si continut declarat.
Cit costa cel mai ieftin de transmis prin executor? Si doamna avocata, cum declar continutul scrisorii cu confirmare de primire, adica unde scriu ce contine ca dupa cit imi amintesc pe formularul de la posta nu e loc de asa ceva. Scriu separat?
Va multumesc ambelor doamne.
Din cate stiu prin executor, in jur de 100 lei noi ( 1 mil vechi ), iar prin posta cam 5,75 lei recomandata cu confirmare de primire.
Scrisoarea cu continut declarat se trimite tot de la posta, e un formular separat si special, dar nu stiu cat costa. :rolleyes:
scrisoarea cu continut declarat se transmite tot prin posta dar la coletarie, nu la ghiseul uzual de timbre, pensii si alocatii. costa la aproximativ la fel, adica nu or fi 5,75 lei, or fi 8-12 , in functie de gramaj, dar nu 100 ca la executor (cel putin).
e cea mai ieftina cale de transmitere a documententelor in cazul dvs.
concret....pe langa actele care le puneti in plic competati si un opis in care rezumati ce acte ati pus in plic. totul in dublu exemplar. va ducecti ca la posta, la coletarie, cu plicul deschis si acolo completati in dublu exemplar asa numitul " borderou" de acte. Pe cel formular tipizat (unde tot micut trecubuie sa scrieti) treceti la pct 1 acte nr file ...x si apoi pct 2 borderou acte x file.
doamna de la ghiseul de coletarie va verifica daca ati pus in plic tot ce ati declarat ïn " borderoul de acte"" si va pune stampila postei pe ambele exemplare. un exemplar il baga in plic si lipeste dansa plicul , al doilea exeplar din "borderou" vi-l da dvs cu stampila si data postei. in acest fel puteti face dovada oricand in fata oricui ca la data Y dvs ati prededat la posta cu respectarea termenului (daca aveti vreun termen de respectat) un plic care contine x acte, z file , toate detaliate in borderoul cu stampila postei al carui dublu exemplar original ramane la dvs, pe langa factura cu care achitati si bonul obisnuit.
sper ca raspunsul meu sa fie inca in termen util pt dvs.
cu stima.

Alte discuții în legătură

Primaria nu executa obligatia stabilita prin d.c. irevocabila, legalizata, cf. l.10 svneagu svneagu Buna ziua, am trimis prin posta electronica, o notificare cu care am cerut primariei sa-mi transmita documentul prin care a inaintat Comisiei Centrale pt. ... (vezi toată discuția)
Program de vizita larisa2685 larisa2685 Buna ziua, am si eu o nelamurire.tatal are program de vizita o data pe saptamana la domiciliul mamei,adica al meu.eu am domiciliul in strainatate si resedinta ... (vezi toată discuția)
Credit declarat exigibil anticipat- cum sa procedez? aurel2015 aurel2015 In anul 2013 am luat un imprumut in roni de la Millenium bank (atunci eram salariat). Dupa ce am iesit la pensie nu am reusit sa mai depun in totalitate ratele ... (vezi toată discuția)