avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita

Buna ziua,
am si eu o nelamurire.tatal are program de vizita o data pe saptamana la domiciliul mamei,adica al meu.eu am domiciliul in strainatate si resedinta in Romania (am dubla cetatenie).eu vreau sa ma mut cu resedinta in alt oras.
1) tatal ma poate da in judecata sau sa-mi faca plangere penala in legatura cu programul de vizita daca ma mut in alt oras din Ro?
2) daca vreau sa ma mut cu minorul la domiciliul meu din strainatate ce trebuie sa fac ca sa nu incalc legea referitor la programul de vizita?
Cel mai recent răspuns: larisa2685 , utilizator 22:09, 20 Aprilie 2011
Trebuie sa-i anuntati noua adresa, de preferinta prin notificare facuta prin executor judecatoresc, ca sa nu poata afirma (in cazul in care ar fi cu rea intentie) ca nu stie domiciliul mamei si aceasta refuza sa respecte programul de vizita. Daca ii trimiteti o recomandata cu confirmare de primire poate sustine ca plicul este gol (eu personal am patit, de aceea folosesc notificarea prin executor judecatoresc unde comunicarea se face prin agent procedural iar destinatarul semneaza de primire).
Aveti dreptul sa locuiti unde doriti dumneavoastra si obligatia sa-i comunicati noul domiciliu tatalui.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
laau, utilizator
pentru a inlatura neajunsurile unei scrisori recomandate cu confirmare de primire, in sensul ca se poate afirma ca plicul primit era gol (cum a experimentat personal userul laau) eu am folosit cu succes scrisoarea recomandata cu continut declarat, pt care de asemenea se semneaza de primire (serviciu oferit de posta romana).
Concret, cand te duci la posta sa expediezi scrisoarea, mergi cu plicul nesigilat, doamna de la ghiseu iti va da de completat un borderou in doua exemplare.
Dupa ce completezi borderoul in care enumeri "cu liniuta de la capat" fiecare act pe care il pui in plic, respectiva functionara va verifica personal ca ai pus in plic chiar tot ce ai declarat in borderou, dupa care dansa, pune stampila postei pe ambele exemplare de borderou, unul in baga in plic si il sigileaza personal, celalalt il da persoanei in cauza.
In acest fel, exista certitudinea, ca proba in instanta , ca un anumit plic expediat catre X continea la data primirii de catre X documentele inscrise in borderoul de expediere. Costurile sunt mult, mult mai mici decat prin executor judecatoresc.
Nu mi s-a intamplat pana acum sa am probleme cu astfel de expedieri. E adevarat ca metoda e foarte putin cunoscuta, dar este la fel de avantajoasa din punct de vedere timp si mult mai economica decat prin executor judecatoresc.
Va multumesc pentru acest mesaj, intr-adevar nu stiam de aceasta modalitate, in mod sigur este mai avantajoasa din punct de vedere al costului decat notificarea prin executor judecatoresc.
cassy imi poti spune mai exact ce acte ii trimiteai?
raspuns pentru userul larisa2685.
cred ca m-ati inteles gresit. eu doar am explicat o procedura mai ieftina de a expedia in siguranta acte originale/copii legalizate de la un expeditor A catre un destinatar B, sau a notifica o persoana, fara a apela la un executor judecatoresc si cu aceeasi valoare probatorie in instanta.
nu sunt in situatia expusa de dvs in topic.
regret ca nu va pot ajuta mai mult.

Alte discuții în legătură

Dovada transmitere document Costica33 Costica33 Buna ziua, Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare elena13 elena13 Ce trebuie facut daca o confirmare de primire trimisa catre o parte citata de expertul contabil (in persoana mea) s-a ratacit.Ori mi-a fost sustrasa din posta ... (vezi toată discuția)
Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)