avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Executare silita fila cec fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Executare silita fila cec fara acoperire

Pot sa execut silit o fila cec care a fost refuzata de banca din lipsa disponibil? Cum ar trebui sa procedez? Am si o fila cec in alb lasata garantie. Ma ajuta cu ceva? Pentru a bloca si pune poprire pe contul emitentului filei cum trebui e sa procedez? Va rog ajutati-ma, e vorba de valori mari si trebuie sa incerc tot ce se poate.
Multumesc
Pentru a porni executarea silita impotriva debitorului trebuie sa existe un titlu excutoriu.
Fiind o fila Cec....aveti si varianta sa faceti plangere privind savarsirea infractiunii de inselaciune prevazuta de art 215 alin 4 din codul penal.
Sau puteti solicita instantei investirea cu formula executorie a cecului.
Fila CEC este un instrument de plata cu valoare de titlu executoriu. Deci nu mai este nevoie investirea ci se merge direct la executorul judecatoresc cu fila CEC asa cum prevede art 53 din legea Cecului :"Cecul are valoare de titlu executor pentru capital si accesorii, stabilite conform art. 48 si 49.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere cec fara acoperire Undertaker Undertaker am o intrebare f. urgenta... o persoana a emis un cec catre o societate, cec care avea o anumita data scadenta. la data scadenta creditorul cecului nu a putut ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire raca raca In luna iunie am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor utilaje. Mi-au achitat o parte din suma iar pentru diferenta mi-au dat un CEC. La data ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)