avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa convietuiesc cu un baiat ,el are casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa convietuiesc cu un baiat ,el are casa pe care trebuie sa o imparta cu fosta sotie,are casa luata pe chitanta de mana,poate sa-mi vanda mie jumatate de casa si eu sa-i dau fostei banii?el are 2 fete eu o fata,cum avem dreptul fiecare la casa?

baiatul cu care convietuiesc eu are 2 fete si eu o fata,el are o casa pe care o imparte la partaj cu fosta sotie eu am casa mea proprietate,vreau sa-mi vand casa si sa -mi dea el din casa lui jumatate pe act de vanzare -cumparare ,va intreb este vreo problema pe viitor ,la impartirea casei intre fete,fetele lui nu locuiesc cu noi,stau cu chirie la o garsoniera ,pe care le-o achita al meu si mama lor,dar la acte cum si ce parti au dreptul copiii?fac o greseala daca vand casa mea care e f micuta de 60 mp,iar a lui este de 200mp?si-mi da si mie pe cate de vanzare jumatate
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:11, 6 August 2012
Pare ca si cum v-ati cumpara intrarea in casa ,,stong,, ca altfel nu pupati nimic. Ganditi de doua trei ori si luati o decizie corecta in primul rand pentru fata dumneavoastra care cred ca este mai importanta decat ,,baiatul cu care convietuiti,, Chiar daca vi se pare mica si ca necesita reparatii este doar bunul dumneavoastra. Daca il veti vinde si veti cumpara o parte din acea casa ,,stong,, nu veti fi proprietara unica si atunci nemaifiind doar bunul dumneavoastra va trebui sa il impartiti cu toate persoanele care vin la mostenire.Ganditi-va ca dumneavoastra cu banii de pe acea casa micuta cum spuneti, puteti achita 1/2 din ditamai casa,, strong,, Avantaj d-vs. Cred ca vrea sa va pacaleasca buna credinta si nu este sincer cu d-vs.
Nu contati pe familia lui buna...Poate tocmai ca este prea buna, la un moment dat poate ca o sa va considere pe d-voastra necorespunzatoare pentru el. Si toata bunatatea asta cu siguranta dupa cum vedeti nu il impiedica sa divorteze si cu 2 copii dupa el?! Stiu, v-a spus ca sotia este de vina... Clasic! Contati in viata numai pe d-voastra si ceea ce puteti face d-voastra. Cu casa nu dati "cioara din mana pe vrabia dupa gard" ca doar nu au fost asa de prosti inaintasii nostri cand au emis asemenea lucruri!
Eu nu va pot recomanda ce sa faceti cu viata dvs. pentru ca nu stiu detalii de viata, perspectiva, etc.

Din punct de vedere legal, eu va recomand ca fostii soti să nu iasa din indiviziune (partaj) si dvs. să încheiati direct cu fosta sotie un contract de vanzare-cumparare a 1/2 din casă, asa deveniti co-proprietar direct, fara sa riscati.
Pai daca sotii nu au iesit din indiviziune cum ar putea sa-si vanda sotia "jumatatea"?
Proprietatea există si în indiviziune, stimate domn. Nu e nevoie de iesirea din indiviziune pentru ca o cota parte dintr-un imobil să fie vândută.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa neludip neludip Detin in copropietate cu fosta sotie o casa(comf partajului efectuat)pe care as vrea sa o vand,problema este ca aceasta este plecata din tara din 2007 si nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor , am fost mintita ! Gyna Gyna Buna seara ! Ajutati-ma ,va rog cu ceva sfaturi ,am ajuns la capatul puterilor ,nu stiu ce sa fac !Sunt divortata de 5 ani , nu am facut partaj, fostul m-a ... (vezi toată discuția)