avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Instanta incompatibila???
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Instanta incompatibila???

am formulat o plangere impotriva unui proces verbal contraventional si am rugat pe cineva sa o depuna la judecatoria iasi trimitand-o prin posta, dar din zapaceala acea persoana mi-a depus-o la judecatoria botosani si astazi am primit citatia.
petent sunt eu iar intimat este ratp iasi, deci plangerea trebuia sa fie depusa la judecatoria iasi. ce se intampla acum??? p-v este primit prin posta si nu are decat semnatura agentului constatator, nu are martor si nici alte mentiuni... teoretic trebuie anulat de catre instanta, dar acum mai am vreo sansa???
multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 23:28, 14 Ianuarie 2009
La primul termen , instanta verifica daca este competenta sa solutioneze cauza. In caz ca instanta constata ca nu este competenta, va trimite dosarul la instanta competenta.
Dumneavoastra nu trebuie sa va faceti griji din aceasta cauza. Va prezentati la termen, iar daca instanta nu-si declina competenta va solutiona cauza.
Daca intradever, sunt motive de anulare a procesului verbal incheiat, instanta se va pronunta in acest sens.
Instanta din oficiu va ridica exceptia de necompetenta, iar in cazul in care se constata ca este necompetenta isi va declina competenta in fvaoarea instantei competente.
Prin urmare, dosarul inregistrat la Judecatoria Botosani va fi trimis la Judecatoria Iasi.
Buna ziua,

nu e o problema grava. Nu inseamna ca veti pierde procesul. Instanta din oficiu va trimite dosrul acolo unde trebuie.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei teritoriale - cum se procedeaza? ganirolf ganirolf Buna ziua, In urma unui proces pe site-ul judecatoriei am regasit solutionarea dupa cum urmeaza: \" Admite excepţia necompetenţei teritoriale a ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - primul termen syca_m syca_m Buna ziua, Tin sa va mulumesc pentru sfaturile date legate de subiectul[i] \"Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI\"[/i]. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)