avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune pt plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune pt plata pensiei alimentare

Buna ziua, Intrucat de 4 luni de cand s-a pronuntat divortul fostul meu sot imi spune" iti voi da banii pt copii, deocamdata am alte cheltuieli" doresc sa incerc pe cale legala sa il determin sa plateasca. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa deschid actiunea si ce elemente trebuie aceasta sa contina (din pacate nu am posibilitatea angajarii unui avocat). Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:12, 10 August 2012
Daca aveti hotarare care sa cuprinda cuantumul pensiei alimentare, atunci trebuie sa mergeti la un executro judecatoresc sa o puna in executare.
Nu stiu daca executorul va poate acorda ceva scutiri de taxe, va trebui sa intrebati acolo.
Nu aveti nevoie de asistenta juridica, daca va decideti sa-i faceti plangere, va ajuta politistul sa redactati plangerea, va constituiti partea civila si nu va costa nimic, iar daca apelati la executor, vb cu executorul, veti da un mic avans, iar onorariul si alte cheltuieli, executorul le va recupera de la debitor, daca are venituri, veti recupera integral cat cheltuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danutC danutC Buna ziua! In urma divortului mi-a fost incredintat copilul, spre crestere si educare si totodata fosta mea sotie a fost obligata la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)