avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut

Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu executoresc, drept urmare am fost la un executor cu acel contract si mi-a perceput o taxa de 1250 RON si mi-a zis ca nu poate sa inceapa procedura de executare silita daca nu achit aceasta suma ceea ce mi-i s-a parut cam dubios. Problema este ca acest nenorocit care trebuie sa imi inapoieze banii cred ca si-a instrainat toate bunurile si ca in acest moment sunt lefter. Nu cunosc prea bine procedurile de executare si as dori sa aflu cam ce ar trebui sa fac, cu ce sa incep si cu ce sa termin.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 13 August 2012
Jocandi Causa a scris:

Executorii judecatoresti nu au voie sa ceara avans. Cautati un alt executor care va cere mai putin. sunt foarte multi executori . adevarat ca trebuie sa avansati cheltuielile necesare demararii executarii silite, dar acestea nu pot fi mai mari de 50-100 lei. Abia dupa ce identifica eventuale bunuri si sunteti sigur ca veti avea ce recupera, mai dati si alte sume pentru continuarea executarii.


Putin gresit. Nu ar fi o problema ca un executor sa ia la primirea dosarului 50-100 lei dar cheltuielile postale pentru o singura poprire a conturilor se ridica undeva la 250-300 lei. Credeti ca o sa puna executorul bani din buzunar sau mai bine spus dvs. ati face asa ceva?
Ok, de acord cu dvs, am exagerat cu suma aia.
Dar nici 1250 lei nu e normal sa se ceara.

CEDO ne tot condamna pt ca nu le facilitam cetaternilor accesul la justitie. Este exact acelasi lucru si aici. Daca nu are 300 lei inseamna ca nu are dreptul sa isi obtina recuperarea sumelor prin executare silita?
De ce sa trimitem popriri la toate bancile, cu confirmare de primire cand putem cere doar informatii, unde nu avem nevoie de dovada de transmitere? Sau de ce sa nu ne facem semnatura electronica si sa trimitem poprirea pe mail, fara cheltuieli?
Sa fim seriosi. Daca vrea executorul, se poate descurca cu 100 lei sa faca demersurile pentru a identifica eventuale bunuri urmaribile.

Executorii s-au obisnuit cu banii, asta e problema. Se cred un fel de notari, care au dreptul doar sa castige. Nici prin cap nu le trece sa miste un deget pe degeaba.
Teoretic aveti dreptul sa analizati daca individul perin instrinarea bunurilor a incercat sa invoce fictiv starea de insolvabilitate,situatie in care puteti promova actiune revocatorie(pauliana),care insa nu va garanteaza recuperarea sumei imprumutate
presupunand ca inaintez procedura de executare iar executorul constata ca nu mai are nimic pe numele lui (instrainarea fiind facuta in perioada contractuala adica de cand l-am imprumutat pana la data scadenta) care sunt sansele mele ca sa imi recuperez acesti bani, cam cum ar trebui sa procedez?
Teoretic aveti sanse pentru recuperare suma imprumutata,fie prin executarea titlului executoriu asupra bunurilor in evidenta bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare ,fie prin actiune revocatorie impotriva unui contract de vanzare-cumparare pentru care exista indicii temeinice si indubiotabile ca este fictiv ,intentionat incheiat cu scopul invocarii starii de insolvabilitate
Practica demonstreaza ca multi creditori,cu hotarari favorabile nu mai pot recupera prejudiul suferit
Daca aveti cunsostiinta ca de la incheierea documentului notarial ,imprumutatul a desfasurat acte si actiuni fictive/frauduloase pentru instrainare bunuri ce puteau face obiectul unei executari silite ,se impune sa contactati persoana specializata care sa analizeze documentele si sa se pronunte asupra strategiei de urmat pentru recuperare prejudiciu

Alte discuții în legătură

Modalitate executare silita cosmintby cosmintby Cum poate o persoana sa-si recupereze o suma de bani imprumutata catre cineva, in urma unui proces pe care l-a castigat in instanta, dar debitorul a facut ... (vezi toată discuția)
Evitare executare silita larkinul larkinul Buna ziua, am o problema la care va rog sa ma ajutati cu un sfat: Mama mea detine la o banca din Romania un credit neachitat, si in decursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)