avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a-mi lua copilul in vacante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a-mi lua copilul in vacante

in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in vacanta de iarna ). Am incercat sa iau copilul in vacanta de primavara dar sub motiul ca , copilul nu vrea sa vina la mine am renuntat . Acuma incerc sa iau copilul din nou dar ma lovesc de acelasi motiv sau mi se spune ca "copilul nu vrea sa vina la tine fara mine" , ce pot sa fac sau va rog sa ma indrumati pentru a reusi sa iau si eu copilul la mine macar atat cat mi-a acordat dreptul instata . Fosta sotie ma ameninta ca ea este reporter si ca nici o instanta nu imi va da dreptate pentru ca vointa copilului primeaza .

eu daca am intarziat o zi sau doua cu pensia alimentara am primit amenintari ca va depune plangere , atata timp cat eu imi achit obligatiile de ce nu pot sa beneficiez si de drepturile pe care instanta mi le-a acordat .

Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
copariu, utilizator
copilul are 4.7 ani si de cate ori am stat de vorba cu el el mi-a spus ca vrea sa vina la mine dar " i-a spus mami ca daca pleaca de langa ea va plange pana moare si el nu vrea sa moara mami " astea sunt vorbele lui , vorbe care le pot confirma martori

eu nu intentionez sa iau copilul la mine definitiv , chiar eu am spus in instanta ca pentru copil este mai bine sa locuiasca cu mama lui , altfel este educatia pe care poate sa i-o dea o mama , dar am insitat sa pot lua copilul la mine in vacante
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
copariu, utilizator
Pai de ce nu incercati si dumneavoastra treptat...cu o plimbare prin parc, cu o zi petrecuta prin localitatea de domiciliu, sa vedeti cum se comporta copilul. Copiii nu au notiunea timpului, iau decizii doar pentru perioada imediat urmatoare intrebarii.
copariu a scris:

copilul are 4.7 ani si de cate ori am stat de vorba cu el el mi-a spus ca vrea sa vina la mine dar " i-a spus mami ca daca pleaca de langa ea va plange pana moare si el nu vrea sa moara mami " astea sunt vorbele lui , vorbe care le pot confirma martori

eu nu intentionez sa iau copilul la mine definitiv , chiar eu am spus in instanta ca pentru copil este mai bine sa locuiasca cu mama lui , altfel este educatia pe care poate sa i-o dea o mama , dar am insitat sa pot lua copilul la mine in vacante

Parerea mea este ca ar trebui sa platiti un avocat care sa va insoteasca cand veti merge sa vorbiti cu ea.Avocatul ii poate explica niste lucruri care sa o ajute sa inteleaga ca nu este bine ce face.
Poate sa isi angajeze si ea avocat deoarece are acest drept.
Daca nu isi va angajaun avocat care sa faca mai mult probleme decat sa le aplaneze va fi necesar sa declansati executarea silita.
Adica foarte probabil veti ajunge la un executor judecatoresc.
Va spuneam sa mergeti cu avocat pentru a evita pe cat posibil o executare silita...
Si cel mic sa fie si mai ingrozit decat este de ceea ce fac mami si tati...
Daca nu se va proceda asa probabil ca se va ajunge la situatia ca minorul sa creasca fara tata.
Poate ca asa si vrea mama sa...

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)