avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mandat european de arestare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

mandat european de arestare

buna ziua! in momentul in care se emite un mandat de captura de politia italiana, pot fi extradat din uk?
Vreţi să spuneţi un mandat de arestare european . Da, este posibil , statul italian, ca stat solicitat, poate preda o persoană care s-a refugiat pe teritoriul statului, atunci cândi se solicită acest lucru , în baza unui mandat european de aresate emis pe nulele persoanei respective.
Dacă doriţi să aflaţi detalii despre procedura extrădării, puteţi lectura Legea 302 pe 2004 şi Decizia-cadru 2002/584/JAI a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare şi procedurile de predare între statele membre.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Da, posibilitatea de a fi predat este foarte mare.
Nu exista o diferenta efectiva ca ar solicita Romania sau Italia asa ceva.
ART. 84 Legea 302/2004
Definiţia mandatului european de arestare
(1) Mandatul european de arestare este o decizie judiciară prin care o autoritate judiciară competentă a unui stat membru al Uniunii Europene solicită arestarea şi predarea de către un alt stat membru a unei persoane, în scopul efectuării urmăririi penale, judecăţii sau executării unei pedepse ori a unei măsuri de siguranţă privative de libertate.
(2) Mandatul european de arestare se execută pe baza principiului recunoaşterii şi încrederii reciproce, în conformitate cu dispoziţiile Deciziei-cadru a Consiliului nr. 2002/584/JAI din 13 iunie 2002, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. L 190/1 din 18 iulie 2002.
Cu siguranta puteti fi extradat din UK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea pedepsei intr-un alt stat european daniel72 daniel72 Buna seara, in primul rind doresc sa multumesc tuturor celor care vor incerca sa ma \"lumineze\". Problema mea este ca in 2008 am primit o pedeapsa de trei ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pedepsei rodyk_rody rodyk_rody Buna ziua, in Ianuarie 2011 am fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare, find plecat la munca in uk am decis sa nu ma predau si sa-mi continui viata in ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare european amaama amaama Buna ziua , Este posibil sa nu fie inca eliberat un mandat de arestare european pe numele meu chiar daca am condamanare pe numele meu data in 2013 , la 4 ani ... (vezi toată discuția)