avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot ,,decedat’’
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot ,,decedat’’

Buna ziua.
Sunt sot si sotie (fara copii)propietari comuni pe o locuinta dobandita impreuna.
Sotul are un copil din alta casatorie.
Daca sotul moare ce drepturi are copilul din locuinta?ce acte s-ar putea face in acest caz copilul sa nu mai aiba drepturi din locuinta?sa revina in totalitate sotiei ,,decedatului’’?aceste acte sa nu poata fi contestate?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Verdes , Evaluator 12:23, 10 August 2012
Daca sotul moare inaintea sotiei , mostenitori vor fi sotia care (cumulat cu partea ei din apartament dobandit prin cumparare )va avea 3/4 si fiul decedatului cu 1/4 . Daca decedeaza intai sotia, mostenitor va fi sotul si apoi la decesul sau fiul va dobandi intreg apartamentul.
Copilul nu poate fi indepartat nicicum de la mostenirea tatalui sau.
va multumesc pentru raspuns.
ma gandeam doar daca exista posibilitatea unui testament notarial in caz de decesul sotului sa revina sotiei.
Testamentul poate fi atacat in instanta de catre mostenitori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vasilealecsandri10 vasilealecsandri10 eu am un testament lasat de la un batran,care ingrijesc de el,batranul nu are copii,dar fosta sotia care a decedat ,are un baiat,succesiunea nu s-a facut dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de o persoana casatorita dupa decesul acesteia cmary cmary Intr-un certificat de mostenitor sunt doua persoane :sotia decedatului si fiica acestora (casatorita ). Daca fiica decedeaza in timpul casatoriei din care a ... (vezi toată discuția)