avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa Prima Inmatriculare - Auto leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa Prima Inmatriculare - Auto leasing

Am achizitionat un autorism in sistem leasing. Toate cheltuielile facute probabil de firma de leasing (taxe privind inmatricularea, taxa numere, taxa certificat inmatriculare, etc.) le-am achitat in urma unor facturi emise de aceasta societate.
De asemenea, societatea de leasing mi-a emis spre achitare o factura avand ca obiect ,,Taxa speciala prima inmatriculare" a carei contravaloare am achitat-o depunand suma respectiva in contul acestei societati.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta factura emisa de societatea de leasing si achitata de mine releva faptul ca am platit taxa de prima inmatriculare si daca in baza ei pot face demersurile necesare in instanta pentru recuperarea acestei taxe.
Daca nu, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez.
Va multumesc.

Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
DAN 27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:14, 12 August 2012
Societatea de leasing este proprietarul autoturismului si ea este indreptatita sa solicite restituirea taxei. Dumneavoastra aveti calitatea de utilizator.
Masina a fost achitata integral intre timp si am devenit proprietar de drept. In aceasta situatie tot societatea de leasing este indreptatita sa solicite restituirea sumei?
Chitanta de plata a taxei la organul fiscal pe numele cui este? Decizia de impunere emisa de organul fiscal pentru plata taxei pe numele cui este emisa? Acela este indreptatit sa ceara restituirea taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva la taxa de prima inmatriculare, lipsa mentiune in hotararea judecatoreasca rfanel rfanel Astazi am primit hotararea prin care am castigat recuperarea taxei de prima inmatriculare dar am constatat ca instanta nu face referire si la recuperarea ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de prima inmatriculare izabela harmony izabela harmony Buna ziua, va rog sa imi oferiti un sfat in urmatoarea problema. Am achizitionat un autoturism si la sfarsitul ratelor de leasing, am achitat o ultima factura ... (vezi toată discuția)