avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scoaterea din spatiul locativ
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scoaterea din spatiul locativ

Cum poti poti anula, luarea in spatiu a unei persoane, dupa o relatie de concubinaj, in conditiile in care persoana respectiva nu are o proprietate personala si nici perspectiva de a-si schimba domiciliul?
Cel mai recent răspuns: Nelly37 , utilizator 09:57, 13 August 2012
Trebuie sa o chemati in judecata pe acea persoana pentru ca instanta sa ii puna in vedere sa isi faca alt domiciliu, in caz contrar instanta sa pronunte o hotarare prin care acea persoana sa fie obligata sa suporte cheltuielile dv de judecata si de radiere de la domiciliul dv.
Din cate am inteles, este un proces destul de complicat si exista riscul sa nu se solutioneze favorabil. Ba mai mult, ma sperie ideea ca proprietara locuintei poate fi obligata de catre instanta sa-l primeasca pe respectiv in locuinta. Cert este ca ei au locuit 14 ani in concubinaj si inainte de a se desparti, el a avut o tentativa de suicid prin strangulare (ceea ce ma determina sa cred ca nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale) iar a doua zi si-a luat cateva schimburi si a plecat. A fost chemata salvarea si politia la fata locului si s-a depus la politie o declaratie de parasire de domiciliu. Cu toate astea, cei de la politie au spus ca este obligata sa-l primeasca in casa, deoarece el are domiciliul acolo (dar nu este trecut in contractul casei).
In momentul de fata unde locuieste acea persoana? Pe strada sau la cineva anume? Daca locuieste la o alta persoana aceasta din urma este obligata daca gazduieste pe cineva pentru o perioada mai mare de 30 zile sa anunte la politie sau la evidenta-art.36 din OG 97/2005 republicata, deci sa-i faca o resedinta sau o mutatie. Vorbiti cu sectoristul sa-i someze.
Nu stiu concret unde anume locuieste, dar sigur nu sta pe strada. Desi povestea de mai sus se intampla undeva in provincie si acolo zvonurile circula repede, nu am aflat si nu m-am interesat unde anume locuieste. Daca vorbesc cu sectoristul, este posibil ca acesta sa-i spuna, ca legal poate sa locuiasca acolo (asa ne-au spus noua, cei de la politie) unde are domiciliul si nu este in avantajul nostu. Problema noastra este, scoaterea lui din spatiul locativ, nu reintegrarea. Tentativa de sinucidere si plecarea lui, a avut loc acum 15 zile, deci...va trebui sa mai ateptam pana la 30 de zile. Pana atunci, sper sa nu afle ca din punct de vedere legal, poate locui in continuare la adresa de domiciliu. Desi...mi se pare o idiotenie sa nu poti scoate pe cineva din domiciliu, atata timp cat nu este proprietar al imobilului respectiv. Din pacate, la noi legea este facuta in favoarea celor care o incalca.
Legal da, poate locui acolo unde are domiciliu, dar nu-i ilegal sa nu-l primiti sa locuiasca. Teoretic, va fi nevoit sa se adreseze instantei cu cerere de reintegrare si ar trebui s-o si motiveze.. proprietar nu e, sot nu e...nu vad de ce instanta ar aproba o astfel de cerere.
Practic, v-ati dat acordul ca individul sa stea si el a stat cat a dorit .. pana a parasit ap si nu s-a mai intors.


Alte discuții în legătură

Luare in spatiu pitigoii pitigoii Buna ziua. As avea o intrebare. Daca iau o matusa in spatiu (persoana urmand astfel sa aiba domiciliul meu pe buletin pe viata) va decurge vreun drept pt ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu mih_v mih_v Daca am luat pe cineva in spatiu in ap. pe care sunt proprietar si acum are carte de identitate pe 10 ani, pot sa imi retrag acordul de a locui in spatiul meu ... (vezi toată discuția)