avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia live a martorului?

Este admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia,marturia despre incident,avand in vedere ca matorul are 85 de ani si la data cand eventual ar incepe si s-ar sfarsi procesul exista riscul sa nu mai poata veni sa depuna marturie din motive de boala sau deces?
Ma intreb ce masuri pot lua pentru a avea o declaratie de rezerva a tatalui meu,valabila in instanta, daca "se rataceste" declaratia scrisa a tatalui meu data la politie,in care arata ca fratele l-a atacat pe sotul meu?
Cel mai recent răspuns: mariapopescu , utilizator 21:18, 15 Ianuarie 2009
Nu, nu este admisa.
Iar exprimarea de "inregistrare live" e putintel... oximoronica...
INstanta vrea numai live, nu si inregistrat.
Alti martori care sa-l auda pe tatal dv. insa povestind se vor admite.
Multumesc pentru raspuns
.Daca mai repeta declaratia data la politie si in fata unui notar cu doi martori, se admite in instanta,in caz ca declaratia de la politie "se rataceste"si tata nu va mai fi poate in viata peste niste ani,sa poata depune marturie in instanta ?
Poate da o declaratie notariala, dar la propunerea probelor in instanta ea nu face dovada in loc de proba cu martori, ci la proba cu inscrisuri, eventual.
E discutabila aceasta proba, eu o consider inadmisibila in conformitate cu procedurile noastre de audiere nemijlocita a martorilor. Dar unele instante considera contrariul.
NU e nevoie de martori la notar.
Multumesc. Ca proba de inscrisuri e valabila doar o declaratie scrisa si semnata de mana lui , in care sa rescrie incidentul la care a asistat sau trebuie sa merg cu el la notar pentru asta?
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti prin "poate se pierde declaratia la politie". Nu vad de ce s-ar pierde, dar daca sa zicem ca ati avea indicii in acest sens v-as sfatui sa luati o copie dupa declaratie pe care politistul sa semneze si sa stempileze ca ea este conform cu originalul. Iar in dreapta sus a declaratiei, pe prima pagina sa fie trecut: "Data in fata mea, azi...data...xxx..si semnatura politistului ". Totodata, avand in vedere ca tatal dvs este batran, v-as sfatui sa-i scoateti un certificat medical din care sa rezulte ca este in deplinatatea facultatilor mintale. Nu de alta, dar daca Doamne fereste pateste ceva, atunci cealalta parte din dosar s-ar putea lega de aceasta problema, si astfel declaratia lui nu ar mai fi luata in considerare.

Alte discuții în legătură

Martor FFLORICEL FFLORICEL In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva petrescuflorin petrescuflorin sant ag de paza la o institutie de invatamant, si am o reclamatie din partea unui elev ptr purtare abuziva, nu am facut decat sa respect regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de nup si amenda administrativa criss8080 criss8080 Buna ziua, Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am ... (vezi toată discuția)