avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INSELACIUNE FIRMA PLECARI IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

INSELACIUNE FIRMA PLECARI IN STRAINATATE

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura pentru inselaciune. Mai exact am gasit un anunt pe internet cu locuri de munca in strainatate.Am dat comisionul firmei respective pentru plecare, insa aceasta nu avea niciun contract cu vreo firma din afara tarii. Am depus reclamatie la politie. Acestia mi-a spus ca au trimis-o mai departe la Parchet si ca au mai reclamat si alte persoana acesta firma. Am anexat la reclamatie ordinul de plata, mailurile avute cu si contractul de mediere pe care l-am primit prin posta. Va rog sa-mi spuneti ce mai pot face in acest sens. Nu stiu daca imi voi mai recupera banii insa nu mai vreau sa fie si alte persoane pacalite. Aceasta societate a depus zeci de anunturi pe internet cu diferite locuri de munca, atat pt medici, cat pt muncitori in constructii si agricultura. Nu vreau sa las situatia asa, as avea constiinta incarcata. Cat dureaza urmarirea penala de procuror? Eu pot face ceva sa grabesc lucrurile? Multumesc frumos si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: utilizatoruss , utilizator 15:12, 20 Aprilie 2014
Buna ziua,

Din pacate nu puteti grabi dumneavoastra sistemul care oricum este ingreunat de multitudinea de plangeri depuse, insa calea urmata de dumneavoastra este cea corecta, referitoare la plangerea penala foormulata. Din pacate dosarul in cadrul fazei de urmarire penala poate sta pe masa procurorului mult si bine, insa puteti promova o actiune pe drept comun in vederea recuperarii sumelor de bani achitate si a eventualului prejudiciu cauzat.

pentru mai multe informatii va stau la dispozitie
[ editat ]
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Poate fi vorba de inselaciune dar probabil ca ancheta se va intinde in timp.
Plangerea dvs. poate ajuta pentru tragerea la raspunderea penala a acelor persoane.
Adica vor avea probleme penale foarte probabil...
stimate domn,este foarte bine ceea ce faceti dumneavoastra,am patit ceva asemanator,eu am ajuns in Cehia unde am muncit aproape 3 saptamini am primmit 1200kc dar apoi nimic salar,am ajuns acasa cu tirul,ambasada a dat din umeri,sunt mina in mmina cu imfractorii,este o retea foarte mare si bine pusa la punct,aveti un nr de fix sa ne putem auzi la telefon sau un id de mes,id meu este doru_5_zampano,astept cu stima doru,numai ddaca ne ajutam unul pe celalalt stopam acest viciu.
As vrea si eu sa plec cu firma Eurostaff solutions din bv, stie cineva ceva despre aceasta firma??? a plecat cineva afara cu aceasta firma??? Astept raspunsuri......
va salut! Firma aceasta este mai mult decat neserioasa si banii pe care-i dam sunt destinati cheltuielilor personale, nu pentru avion sau alte motive insirate de ei. tocmai am fost inselat de ei. am aplicat pentru depozite Anglia. am platit taxe, am facut dosarul cu toate cererile lor, pe undeva pe la 600 RON cu toate adeverintele si traducerile legalizate. am sustinut interviul si am fost anuntat ulterior ca am fost acceptat. toate bune si frumoase. :) zilele trecute am fost sunat de ei si mi s-a spus ca urmeaza sa plec chipurile, pe undeva prin mai, prima saptamana. totul secret, nu mi-au spus orasul, ziua plecarii, nimic, Nimic! ca sa semnez contractul de munca trebuie sa platesc 1200 lei catre ei, pentru bilet avion. am intrebat de ce 1200 cand eu am oferte cu 650 Ron? la wizz air si chiar tarom. cu o escala. asta se intampla zilele trecute, deci inainte de paste. m-am inteles telefonic cu ei pana la urma, sa merg saptamana viitoare la ei sa platesc acel bilet si sa semnez presupusul contract de angajare, pentru ca saptamana aceasta nu am bani. a fost ok, dar dupa cateva ore deschizand mail-ul am gasit o notificare de la ei ca am la dispozitie 48 ore sau se reziliaza contractul. i-am sunat si mi-au oferit o varianta, sa trimit o parte din suma si restul la data cand ma duc la ei. pai un bilet de avion se arvuneste sau motivul era chiar pastele si nu aveau de salarii? oricum, ideea este ca am intrat in conflict cu ei, s-a reziliat contractul si tot ce am cheltuit cu treaba asta, pe undeva pe la 1100 lei total, sunt bani in vant!!! am consultat un jurist si mi-a spus ca orice instanta de judecata ar declara cntractul de mediere Nul, pentru ca acele clauze sunt abuzive si ilegale si mi-a insirat o lista de motive.. urmeaza sa depun plangere penala la parchet, la DNA, fisc, sa-i chem in judecata pentru daune interese si despagubiri morale si financiare. deci domnii isi permit sa te priveze de semnarea presupusului contract de munca venit de la angajator, chipurile! :) in momentul cand iti cer o suma, sau "macar o parte" din acea suma, este clar deja, hai sa mai apucam de pe prost cat se poate, nu? daca aveti de gand sa apelati la "serviciile" lor de usurat bani, CITITI CONTRACTUL DE MEDIERE inainte, oameni buni! Aveti mare grija!

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a plati despagubiri societatii de telefonie? raluca_neagu raluca_neagu Buna seara..as dori sa stiu daca intr adevar sunt obligata sa le platesc celor de la societatea de telefonie o suma de 40 euro despagubire pt ca doresc ... (vezi toată discuția)
Debransare radet - clauza discriminatorie solicitantNS solicitantNS Va rog sa ma sfatuiti care sunt posibilitatile legale de a obtine abrogarea art. 249 din Ordinul 91/2007 al ANRSC, conform caruia \\"Deconectările ... (vezi toată discuția)
Incetare contract furnizor internet dariad dariad Astazi am vrut sa incetez contractul cu furnizorul de internet (am optat pentru alt furnizor) si am avut surpriza sa mi se spuna ca nu e posibil decat dupa ce ... (vezi toată discuția)