avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie sc nebancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie sc nebancara

Buna ziua, am si eu o problema mare cu cei de la sc nebancara.

In 2006 am facut o rata cu buletinul pentru produse in valoare de 2200 de ron. in primele 7 luni am achitat 100 de ron la ghiseul bancii, iar in luna a 8a am primit un card emis de sc nebancara care "ma ajuta sa platesc rata mai rapid". incepand cu acea luna, am achitat 60 de ron lunar, in fiecare luna pana in prezent.

constatand ca am ajuns sa platesc undeva la 5000 de ron pana acum, am sunat la sc nebancara sa cer o recalculare e creditului. dupa ce mi-au cerut 1000 de date personale, imi spun ca ei nu au voie sa imi dea informatia asta si ca trebuie sa le trimit o cerere de recalculare scrisa si semnata de mine.

singurul contract semnat a fost la firma de unde am luat produsele. am citit pe internet ca sute de oameni au fost fraudati de aceasta firma, cerand recalculari la care nu au primit raspuns si primind telefoane de amenintare de la cei de la sc nebancara. au fost oameni ce au avut carduri blocate din cauza acestor [editat].

practic sute de oameni au fost hartuiti sa plateasca de la 2000 de ron cat era imprumutul initial, rate de cate 6000 si penalitati nejustificate de alte 6000. ce se poate face impotriva acestor [editat]? eu nu mai vreau sa mai platesc pentru ca deja am depasit dublul sumei imprumutate initial. cum pot lua masuri impotriva lor? un proces se poate intinde pe ani de zile si nu am varsta necesara pentru a ma tari prin tribunale.

daca de luna viitoare refuz sa mai platesc, ce imi pot face intrucat sunt pensionara? imi pot bloca pensia care vine pe card? practic acesti oameni folosesc amenintari telefonice. primesc lunar un soi de extras de cont dar e de fapt o hartie unde nu scrie cat am platit pana acum si cat mai am de plata, asa cum ar fi normal sa mi se spuna. pe ce baza imi cer ei mie 10000 de ron pentru un imprumut de 2200?

[pe forum discutam problema nu persoanele implicate, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: danyclaudiu2007 , utilizator 10:55, 4 Noiembrie 2012
Cereti explicatii in scris asupra situatiei platilor dvs, a datoriei existente asa cum au calculat-o
Plangeti-va protectiei consumatorului ca nu ati avut contract, ca nu ati fost instiinta despre comisioanele , penalitatile, dobanda perceputa, nu vi s-au dat extrase de cont.

Ziceti ca initial ati platit cate 100lei, apoi numai 60 lunar. De ce ? Cred ca aveati totusi un grafic si o data scadenta de respectat
Sincera sa fiu, deoarece am observat ca pe "extrasul de cont" pe care il primeam lunar, scria ca am o suma minima de plata de 59 de ron si am crezut ca este suficient daca achit asa. Mi-am dat seama ca in loc de 3 ani, as plati vreo 5 ani dar se pare ca m-am inselat amarnic...


nu am studii juridice, dar din experienta, acea suma minima reprezinta doar dobanda. deci daca achitati doar suma minima, achitati doar dobanda dar datoria ramane si dobanda tot creste. A patit si mama asa, si colegi de ai mamei.

Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
gi-jane2, moderator
exact, sa achitat lunar decat acel minim de plata din aceea limita pe care o aveti.In acele extrase de cont sunt explicate dobanzile, penalizarile si eventuale comisioane daca a-ti intarziat cu plata.
Buna ziua.Si eu sunt in aceasta situatie din 2004 am cumparat cateva produse prin intermediu acestui card,primi ani am platit exact suma minima...am observat ca,creditul crestea in loc sa scada.am luat legatura cu ei si mi.au spus ca trebuie sa platesc suma de la total tranzacti debit.am tot platit pana in prezent si tot mai am de plata 29 mil.nu este posibil asa ceva...daca intarzi sau daca nu platesti in intervalu ala este penalizare de 45 ron...plus dc depasesti limita de credit tot la fel.din aceasta cauza sa ajuns la sume extrem de mari.cat am facut plata de la total tranzactii debit imi scadeau cate 2 -5 lei din credit.eu nu inteleg cum functioneaza aceasta sc nebancara. dc tot este nebancara am inteles ca s-a pus sechestru pe conturi la oameni.ma gandesc sa ii dau in judecata.mi.au trimis acasa o cerere pt emitere unui alt card...care nu am facut-o,la 2 saptamani am gasit cardu in posta.asa-i normal cum procedeaza?

Alte discuții în legătură

Executare silita ubancatul ubancatul am cumparat un calculator acum 5-6ani nu mai tin minte exact cand .Am dat 8milioane bani an mana ,restul de 8milioane am primit un card .calculatorul l-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita mostenitori fara contract de credit titular ANDA CRETU ANDA CRETU Buna seara. Avem si noi un caz in care nu stim cum sa procedam. Socrul meu a contractat un credit pentru achizitionare produse in 2008 pentru 30 de luni.Ratele ... (vezi toată discuția)
Problema cu un credit de consum raz_anigga raz_anigga Buna seara!in anul 2005 am facut rata la altex,cumparand produse electrocasnice in valoare de 2300 lei,pe o perioada de 5 ani.atunci nu am semnat niciun ... (vezi toată discuția)