avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare TVA din oficiu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare TVA din oficiu

Am primit decizie de anulare in scopuri de TVA, deoarece in deconturile de TVA pe semestrul I nu au fost efidentiate operatiuni. ANAF-ul ma va radia si din Reg.Operatorilor Intracomunitari ? Ce trebuie sa fac, pentru ca in 2-3 zile urmeaza sa semnez un contract de prestari servicii cu o firma din Franta platotare de TVA? Poti fi inscris in ROI fara a fi platitor de TVA in tara ?
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 15:13, 11 August 2012
În Registrul operatorilor intracomunitari nu se înscriu:

- persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA;

Important! Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează achiziţii intracomunitare ce nu depăşesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderării nu au obligaţia înregistrării în scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF şi nici în ROI.
(9^1) Procedura de anulare a înregistrării în scopuri de TVA este stabilită prin normele procedurale în vigoare. După anularea înregistrării în scopuri de TVA conform alin. (9) lit. a)—e), organele fiscale competente înregistrează persoanele impozabile în scopuri de TVA astfel:
...
d) la solicitarea persoanei impozabile, în situația prevăzută la alin. (9) lit. e), pe baza unei declarații pe propria răspundere din care să rezulte că va desfășura activități economice cel mai târziu în cursul lunii următoare celei în care a solicitat înregistrarea în scopuri de TVA. Data înregistrării în scopuri de TVA a persoanei impozabile este data comunicării deciziei de înregistrare în scopuri de TVA. În situația în care persoana impozabilă nu depune o cerere de înregistrare în scopuri de TVA în maximum 180 de zile de la data anulării, organele fiscale nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reînregistrare în scopuri de TVA. Persoanele impozabile aflate în situațiile prevăzute de prezentul alineat nu pot aplica prevederile referitoare la plafonul de scutire pentru mici întreprinderi prevăzut la art. 152 până la data înregistrării în scopuri de TVA, fiind obligate să aplice prevederile art. 11 alin. (1^1) și (1^3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de tva Cristianna Cristianna Buna ziua!Avem o firma infiintata in mai 2012 ,nu am derulat operatiuni pe ea,astazi am primit o decizie de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)