avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pe o perioada de 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pe o perioada de 90 de zile

Buna ziua
Acum o saptamana am fost surprins in localitate cu aparatul radar(aparatul fiind pe un logan din ala vechi nu MCV ,avand detector radar am franat ,in masina cu radar nu era decat o persoana ,m-am gandit imediat ca la cateva sute de metri o ajung la alt echipaj,dar nimic abia dupa vreo 7-8 km in urmatoarea localitate am fost oprit de alt echipaj de politie.Politistul de aici ma opreste si imi spune ca am fost detectat cu viteza de 104 km/ora , am refuzat clar sa cred ca am mers cu viteza asta (fiind sofer nu imi risc permisul asa deodata nu zic ca nu am avut viteza dar nu atat) am refuzat sa semnez procesul verbal ,politistul mi-a spus ca pot pleca si la luat martor pe un sofer care era si el oprit acolo tot pentru viteza .
Credeti ca daca as face contestatie si as motiva ca am fost oprit de un alt agent decat cel care era cu aparatul de radar as avea vreo sansa sa imi recuperez permisul ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marian24gam , utilizator 21:36, 13 August 2012
Cntestatie puteti face.
In rest depinde de ceea ce va decide instanta.
Trebuia sa-l puneti sa va arate imaginile surprinse de radar.Bine ati facut ca nu ati semnat.Niciodata sa nu credeti pe cineva pe cuvant,cereti dovada.Am patit si eu la fel ca dv si cand le-am cerut sa-mi arate imaginile,au dat in balbaiala si pana la urma am ramas cu o amenda pt lipsa centurii de siguranta.
@ marian24gam

Poti face contestatie,cu siguranta.Numai ca dureaza o ..vesnicie pina-ti pune pe rol dosarul,si apoi ai o gramada de termene,si ..nici nu stii cind au trecut cele 3 luni...In instanta poti cistiga ,cu un avocat destoinic,caci presupun ca singur nu te descurci.altfel te-ai fi "descurcat" la fata locului,si te-ai fi ales cu o amenda pentru "nepurtarea centurii de sigurata" asa cum zicea cineva pe aici..Era rentabil sa ajungi in instanta in alte spete,dar pt un permis suspendat pt 3 luni,crede-ma ,nu merita.Nu stii ce-i in tribunal.Daca ar fi sa vorbim numai de timp....Am avut proces cu Rutiera(ca m-a "calcat" unu pe nervi,m-a oprit si m-a amendat ca nu-mi ardea un stop pe frina,si vezi,Doamne,ca el a rulat in spatele meu si..bla..bla...ca lui nu i se-ntimpla sa i se arda becu' ("al lui" era ars demult..dar el nu-si dadea seama!!!) si mi-a oprit talonul. I l-am dat ca ma grabeam s-ajung undeva ,urgent,si i-am zis sa scrie mai repede amenda ca ma grabesc "s-ajung sa pun becu" la stop-ul ala..).N-am platit nicio amenda...I-am fk plingere la Comandant (pe motiv de..misoginism!!) si,am fk si plingere in instanta si am cistigat,dar nu ma presa permisul,era vb despre talon si amenda..Eu circulam ,oricum,bine mersi,dar procesul a durat vreun an,si dosarul a intrat pe rol destul de tirziu..Insa i-am cerut daune morale....Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Deci daca vreti sa ma credeti sunt un sofer care are in medie7000 km pe luna de "descurcat" m-am descurcat in multe cazuri,dar dupa cum am spus am fost oprit la vreo 7 8 km si erau 4 militieni , unul oprea si 3 scriau.
Nu am semnat asta este vad eu ce fac ,singurul regret este ca nu am opritla cel cu radarul si rezolvam imediat .O vorba in plus doi bani nu face
Cu 4 militieni nu te "descurci" se feresc ca a doua zi se dau in gat credetima ca am incercat.
Oare daca fac plangere primesc permisul inapoi pedurata procesului ?
S-ar putea sa ma insel dar daca imi aduc aminte bine am studiat mai demult aceasta posibilitate si da,pana la solutionarea cererii se suspenda efectele procesului verbal,adica vi se restituie permisul.

Alte discuții în legătură

Permis supendat pentru depasirea vitezei cu 53 km/h Galfi_zoltan Galfi_zoltan Buna ziua Intr-o localitate in apropierea Brasovului am fost oprit de un echipaj de politie, imi spuneau ca in localitatea anterioara am circulat cu 103km/h. ... (vezi toată discuția)
Amenda viteza + centura sorin.sorin sorin.sorin Buna ziua, In seara trecuta am fost oprit in localitate de echipaj politia rutiera - radar. Am oprit masina si am deschis centura de siguranta. Agentul ... (vezi toată discuția)
Am contestat procesul verbal, am sanse sa il castig? cata1860429134137 cata1860429134137 Buna ziua! Acum 3 saptamani mi-a fost retinut permisul de conducere pentru viteza 109 km in localitate. Am fost filmat cu un aparat radar mobil care nu m-a ... (vezi toată discuția)