avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs majorare pensie alimentara

In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut majorarea pensiei de la 20 % la 25 % atat din salariul net cat si din norma de hrana. Mentionez ca sunt politist iar fosta sotie este functionar public. Judecatoria i-a respins cererea iar fosta sotie a facut recurs.
Intrebare: Norma de hrana poate intra in calculul pensiei alimentare?
Eu am gasit informatia ca norma de hrana nu poate fi inclusa in venitul pe care il realizez.
Cel mai recent răspuns: negrutzu2012 , utilizator 21:24, 17 August 2012
De regula in jurisprudenta s-a apreciat că această sumă are o afectaţie specială, fiind destinată pentru completarea necesarului caloric zilnic al celor ce îşi desfăşoară activitatea în anumite condiţii de muncă.

În condiţiile în care această sumă nu este inclusă în salariul lunar net, fiind calculată separat, ea nu poate fi considerată ca având caracter de retribuţie tarifară şi nu se include în retribuţia medie.

Exista insa si opinii in sens contrar, adica ca la stabilirea cuantumului pensiei de întreţinere sa se aiba în vedere nu doar veniturile salariale ci orice câştig din muncă care are caracter permanent, prin urmare trebuie să se ţină cont de caracterul stabil al veniturilor.

Sa inteleg ca destinul meu sta in mainile unui judecator si nu in lege? Am sa incerc atunci sa fiu cat mai convingator si am sa lupt si pt dreptul meu de a trai decent. Va multumesc mult pt raspuns. Ma puteti indruma catre un link unde as putea gasi un model de intampinare? Am
sa incerc in fata instantei de recurs sa ma apar singur asa cum am facut-o si in fata instantei de fond unde aceasta a resins cererea fostei sotii.
Vedeti intai pe ce considerente i-a fost respinsa cererea , din acea motivare, va extrageti ideile si va aparati.
Ce i s-a respins.. marirea procentului sau/ si neincluderea normei de hrana in calcul ?
I s-a respins marirea procentajului. Acum la recurs cere majorarea pensiei de la 20% la 25 % din venitul net lunar al paratului si solicita sa se ia in calcul si norma de hrana. In momentul actual pensia reprezinta 20% din venitul meu net nu si din norma de hrana. Ce este de facut in acest sens?
I s-a respins marirea procentului pt ca nu a dovedit probabil ca nevoile minorului au crescut.
De abia acum in recurs a cerut includerea normei de hrana in calcul ?

Alte discuții în legătură

Ce hotarare se va pune in aplicare? ciciilo ciciilo In hotararea de divort, instanta de fond nu a luat in considerare la stabilirea pensiei alimentare datorata minorilor norma de hrana, fosta sotie a solicitat ... (vezi toată discuția)
Ce hotarare se aplica pt pensia alimentara? ciciilo ciciilo Buna ziua, In hotararea de divort, instanta de fond nu a luat in considerare la stabilirea pensiei alimentare datorata minorilor norma de hrana, fosta sotie a ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort mi s-a stabilit o pensie alimentara pt cei 2 minori de 1000lei(3800lei venit din care s-a luat in calcul doar 3000lei deoarece sunt ... (vezi toată discuția)