avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce hotarare se aplica pt pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce hotarare se aplica pt pensia alimentara?

Buna ziua,
In hotararea de divort, instanta de fond nu a luat in considerare la stabilirea pensiei alimentare datorata minorilor norma de hrana, fosta sotie a solicitat printr o cerere adresata instantei indreptarea acestei hotarari si includerea normei de hrana in baza de calcul a pensiei alimentare. Instanta a respins o. ;;instanta a apreciat ca norma de hrana nu reprezinta venit net pe care l as fi putut incasa;;. Fosta sotie a facut apel si a obtinut includerea normei. Eu, am facut recurs si am obtinut respingerea apelului si pastrarea hotararii instantei de fond. Mai am totusi o problema, aceeasi instanta de fond cu acelasi complet a solutionat o alta cerere prin care stabileste pensia alimentara in procent si care initial in hotarare nu a precizat decat ;;venit net;;, ulterior a solutionat cererea de lamurire a dispozitivului hot si a inclus norma de hrana in pensie. Deci, am 2hot date de acelasi complet, in una este inclus, in alta nu norma de hrana, am un apel respins prin care se hotara includerea normei si mai am o decizie irevocabila data de curtea de apel de a se reveni la hot instantei de fond prima care a stabilit ca nu include norma. Ce pot face in acest caz? (dupa ce hotarare se va da pensia alimentara, cele 2hot mi se par potrivnice una alteia ) Va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 17:57, 1 Mai 2011
prima hotarirea, cea in care nu este inclusa norma de hrana este aplicabila si executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce hotarare se va pune in aplicare? ciciilo ciciilo In hotararea de divort, instanta de fond nu a luat in considerare la stabilirea pensiei alimentare datorata minorilor norma de hrana, fosta sotie a solicitat ... (vezi toată discuția)
Recurs majorare pensie alimentara negrutzu2012 negrutzu2012 In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut ... (vezi toată discuția)
Intampinare pt recurs pensie intretinere sergiu2012 sergiu2012 Buna ziua. In urma divortului pronuntat anul trecut, instanta a stabilit plata unei pensii alimentare care fiul meu in cuantumul procentual de 20% din ... (vezi toată discuția)