avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac sa nu imi pierd copilul???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac sa nu imi pierd copilul???

Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati sa nu imi pierd copilul.Problema este ca am divortat (sotia a dat divort).Am fost deacord sa fie din culpa comuna.Problema este ca avem si un copil.La divort a fost stabilita custodie comuna si domiciliu comun(deoarece ea a cerut asa) dar nu am avut de unde sa stiu ca va pleca din prima seara dupa ce sa pronuntat divortul(sa terminat la prima infatisare).Acum dupa 5 luni a facut apel prin care cere modificarea in parte a sentintei,si anume art.398 Cod civ.coroborat cu 483-489 Cod civ.:O, art 400 al.2 Cod civ coroborat cu art.496 Cod civ.,art.496 al.5 Cod civ. raportat la capatul unul de cerere si anume exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte.Se cere si ca minorul sa pastreze legatura cu mine in urmatorul mod:fara a se face distinctie pt perioadele de vacanta ,de trei ori in fiecare luna,in ziua de sambata,in intervalul orar 14-17 si art.264 Cod proc.civ,prin care se cere plata cheltuielilor de judecata.In acest apel,sunt facut depravat, alcoolic,ca nu sunt in stare sa cresc un copil,vulgar, comportament deviant,ca nu pot fi un exemplu bun pt copil.Nu am bani pt achitarea unui onorariu si as vrea sa ma reprezint singur dar nu stiu cum si ce ar trebui sa depun la dosar.Mentionez ca o am inregistrata cum imi spune ca a facut acest apel doar ca sa se razbune pe sora mea si ca nu are nimic cu mine.Am mesaje vulgare de la ea,am martori si pe ea inregistrata audio cand imi recunoaste cum a ramas intr-o sera intr-un bar sa bea alcool cu prietenele ei (ea fiind impreuna cu copilul).Eu m-am dus sa i-au copilul din acel bar cand am aflat ca ea este acolo.am inregistrata o convorbire dintre sora mea si concubinul ei in care el recunoaste ca ea a plecat de acasa din ziua in care sa pronuntat divortul si ca sa dus la el si nicidecum cum a declarat ea la apel ca aplecat dupa cateva saptamani deoarece mi-am schimbat eu comportamentul.Copilul sta pe toata perioada vacantei de vara la parintii ei la tara, fara acordul meu iar eu nu pot sa il vad.Ajuati-ma cu indrumari si sfaturi deoarece nu vreau sa se foloseasca de copil si nu imi pot permite un avocat.Va multumesc din suflet!
Este posibil sa nu se schimbe nimic in apel.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat deoarece trebuie facute aparari tehnice, aparari juridice mai ales si singur nu cred ca va veti putea descurca.
Trebuie sa trimiteti instantei, pana la primul termen, o intampinare prin care sa contestati acuzatiile ei si sa spuneti ce doriti dvs. Faceti si o cerere reconventionala prin care solicitati stabilirea locuintei copilului la dvs. si stabilirea acelasi program pe care la propus mama pentru ea.

Prezentati in intampinare si cele povestite mai sus, dar intr-un limbaj mai profi.
Va multumesc pt raspuns dar totusi eu as putea sa imi fac o intampinare pe care sa o depun la dosar?daca da, este valabil modelul de pe internet?
Conform Noului Cod Civil, custodia comuna, asa zisa exercitare a drepturilor parintesti in comun este regula iar custodia exclusiva este exceptia. Astfel, sotia trebuie sa deminstreze ca aveti o serie de defecte care nu va permit sa va comportati ca un bun parinte si prin aceasta ma refer si la faptul ca daca arata ca nu ati fost un bun sot, nu inseamna ca nu ati fost/veti fi un bun parinte.

In acest sens, trebuie inlaturate toate dovezile prin care sotia va incerca sa demonstreze contrariul. Faptul ca aveti o serie de dovezi impotriva ei nu va ajuta prea mult intrucat dvs. nu ati cerut ca exercitarea autoritatii parintesti sa fie exercitata exclusiv de dvs.

Apararea dvs. trebuie sa se concentreze pe demontarea acuzatiilor sotiei si aratarea fata de instanta a unei imagini de bun parinte cu inclinatie si dragoste fata de copil.

In ce priveste programul de vizitare solicitat, il consider abuziv, mai ales ca, excercitand autoritatea parinteasca in comun, nu va puteti face "datoria" vizitandu-l de trei ori pe luna cate 3 ore pe zi.

In orice situatie, foarte importanta la dosar este ancheta sociala care recomanda sau nu exercitarea in comun a autoritatii. De asemenea, comportamentul fata de copii fiind o chestiune de fapt, se probeaza prin martori, care, in cadrul procedurii de divort pot fi si rude.

Succes!
cererea reconventionala o pot atasa concomitent cu intampinarea? sau trebuie sa deschid eu un proces? VA MULTUMESC![


Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama Ramona Manea 27 Ramona Manea 27 Se poate ca un parinte sa aiba drept la vizita in fiecare weekend ? Am cerut exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mine si modificarea ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului victor_teodorescu victor_teodorescu intrebare: sunt in divort cu sotia. problema este ca ea lucreaza in strainatate, eu aici dar; din motive financiare copilul ( 2 si 6 luni) a ramas la ... (vezi toată discuția)