avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare firma

buna ziua,
doresc sa infiintez un magazin de haine (second-hand) si in acest sens as dori sa stiu pentru ce entitate economica ar trebui sa optez (intreprindere indifiduala, pfa, srl...etc) si care sunt pasii care trebuie urmati pentru acest lucru.

Mentionez faptul ca la acest momt sunt in concediul de crestere al copilului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:41, 14 August 2012
cel mai usor si eficient ar fi sa infiintati o intreprindere individuala, sau familiala, avand in vedere specificul activitatii.
puteti sa imi spuneti si care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmez si daca in perioada concediului de maternitate pot fi trecuta ca si administrator la firma...trebuie sa renunt la concediu si sa ma declar ca si angajata....pentru ca in fapt eu voi si cea care in prima faza se va ocupa si de vanzare...multumesc.
daca voi lucra doar eu e ok sa imi deschid un pfa?
Daca va deschideti P.F.A. sau I.I. pierdeti indemnizatia pentru cresterea copilului. In cazul S.R.L. puteti fi asociat, dar nu puteti sa va ocupati dvs. de afacere.

In fond, statul va da acei bani ca sa va cresteti copilul.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa,af,srl alina84mrc alina84mrc Buna ziua! As dori sa-mi deschid un magazin cu haine second hand,de care sa ma ocup eu,mama mea si sotul meu.Sub ce forma imi recomandati sa ma inregistrez la ... (vezi toată discuția)
Sa pornesti o afacere bodo gabriella bodo gabriella tineri pana in 35 ani doresc sa deschida o afacere. Aceasta afacere consta intr-un magazin mixt(mancare, fructe, haine si incaltaminte). Mai bine zis o afacere ... (vezi toată discuția)