Buna ziua!
Doresc sa-mi deschid un studio de dans care pe langa activitati aducative va avea si activitati artistice,spectacole etc. As vrae sa stiu daca o autorizatie Pfa poate acoperi aceste tipuri de ocupatie.
La autorizarea ca pfa va trebuie un document de absolvire cursuri sau de calificare sau alt tip de certificat care sa ateste pregatirea dumneavoatra in domeniul respectiv. Daca nu aveti asa ceva, faceti un srl.
Multumesc pentru raspuns! Da,am diplome si lucrez in domeniu.
Inca o intrebare,va rog! Care este avantajul unei asociatii culturale sau a unei fundatii? Poti avea activitati cu profit? Poate fi mai rentabil?
Multumesc
Da. Puteti derula aceste activitati, numite activitati economice. Conform Codul Fiscal, ”organizatiile non-profit (…) sunt scutite de la plata impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate pina la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale”.
Treaba cu "rentabilitatea" e de discutat pentru ca ce va ramane din aceste activitati economice, chiar si dupa impozitare, nu puteti sa luati acasa. Acesti bani raman ong-ului.
Deci singura solutie, daca doriti ca aceasta activitate sa o faceti pentru a va asigura un venit, atunci mergeti pe un pfa.