avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art. 626 cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art. 626 cod civil

Am o rugaminte daca se poate!
I-mi poate explica cineva, mai pe intelesul oamenilor fara cunostiinte juridice, acest articol de lege/626

Va multumesc

Art. 626 DIN CODUL CIVIL

Nu poate fi destinatiune a proprietarului decit numai cind se va dovedi ca cele doua fonduri acum despartite au fost averea aceluiasi proprietar, si ca printr-insul s-au pus lucrurile in starea din care a rezultat servitutea.

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:24, 13 August 2012
Articolul 626 din actualul cod civil spune cam asa:
Art. 626. - Proprietarul poate să consimtă la limitarea dreptului său prin acte juridice, dacă nu încalcă ordinea publică și bunele moravuri.

Art. citat de dvs. este din codul civil vechi, care nu mai e in vigoare in prezent. Se vorbeste despre modul de stabilire a servitutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pentru fiu, conditii Codrului1974 Codrului1974 vreau sa mi ajut fiul sa cumpere un apartament dar cu o condiție in contractul de cumparare sa nu poata vinde sau ipoteca fara acceptul meu?Se poate asa ... (vezi toată discuția)
Servitute utilitati sollaris88 sollaris88 Buna ziua, Situatie oarecum particulare. Pe un teren care s-a dezmembrant utilitatile care deservesc imobilul meu acum trec pe proprietatea vecinului. ... (vezi toată discuția)
Constriure casa si gard de vecin erdei43 erdei43 Vecinul costruieste casa pe un teren care a fost comun cu al nostru ,adica a fost impartit si vindut de mama pentru cei doi fii.Singura fintina este pe ... (vezi toată discuția)