avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... refuz eliberare copie fisa medicala asistentului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

refuz eliberare copie fisa medicala asistentului maternal

Buna ,am inceput procedura de adoptie pt un copilas , se zvoneste ca s-ar fi "facut investigatii "(doar formal) in urma carora copilul(care imi pare a fi foarte normal a fost incadrat cu grad handicap mediu(asistentul maternal,actual pensionara, a lucrat ca asistent medical si m-a informat ca are multe cunostinte ,daca vreau sa plec la tratamente gratis).Am mers cu asistentul maternal la medic e familie sa solicitam impreuna o copie a fisei medicale a copilului (dr de fam il stie de la varsta de cca 3 sapt);Dr. a chemat-o pe asist.maternala in cabinet,au vorbit 1minut,dupa care ne-a chemat impreuna in cabinet si dr.a fost foarte nervoasa ca ,de ce eu ca viitor parinte sa vad fisa;nu a vrut sa-mi arate fisa , a spus :copilul e sanatos" ce mai vreti ,mergeti si platiti si faceti-i alte analize daca vreti,eu nu va dau nimik.
E corect ? Nu am dreptul sa vad istoricul medical al acestui copil, in fisa medicala de la medic de familie?Ajutati-ma va rog cu lamuriri,pt ca am doar cateva zile la dispozitie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:16, 14 August 2012
In ce etapa a procedurii va aflati?Eu stiu ca un certificat medical privind starea de sănătate a copilului eliberat de către unitatea sanitară abilitată în acest sens(medicul de familie) este solicitat/eliberat abia in momentul in care se introduce Cererea de încuviinţare a adopţiei adica la sfârşitul perioadei de încredinţare în vederea adopţiei.
Deci,pana atunci medicul de familie nu are nicio obligatie legala fata de dvs.sa va furnizeze date legate de starea de sanatate a micutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.o.s ronna ronna Buna ziua, Sunt insarcinata in 11 sapt. si vroiam sa va intreb daca imi pot lua concediu medical pentru risc maternal de 120 zile. Lucrez la un salon de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi adoptat copilul fara consimtamantul tatalui? dandanaua dandanaua Concret:Un cpil, nascut de o mama labila psihic ( cu acte medicale in regula) si un tata care figureaza doar in certificatul de nastere al copilului ca ... (vezi toată discuția)
Lapte praf gratuit pentru copiii in plasament liliana-simon liliana-simon Buna ziua. Am in plasament doi copilasi de 3 respectiv 5 luni, si de 2 luni ma lupt cu medicul de fam. pt. a obtine lapte praf gratuit. Conf.Legii 321/2oo1 ... (vezi toată discuția)