avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Temei legal pentru o actiune cu solicitare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Temei legal pentru o actiune cu solicitare despagubiri pentru neexecutarea unei sentinte judecatoresti definitive si executorii

Buna ziua
In primul rand as vrea sa va impartasesc ca inainte sa mi se intample nu credeam vreo data ca, la noi, invocand totdeauna la statul de drept ca o institutie publica sa nu respecte o hotarare judecatoreasca executorie de drept.
Pe scurt: am castigat suspendarea deciziei de concediere iar institutia refuza sa puna in aplicare sentinta.
Pentru acesata vreau sa actionez in instanta institutia pentru penalitati de la cererea de reintegrare.
Daca ma poate ajuta careva cu temeiul legal?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 6 Septembrie 2012
Faceti plangere in instanta, la DNA, dati numele procurorului, parchetul in care activeaza, adresa, tot cazul, pe forumul Sinteza Zilei al Antena 3, de unde sa preiau eu cazul (acest forum nu are legatura cu justitia), si va promit ca nu ma las pana nu-l condamnam la inchisoare.

Dati procurorul in judecata si-n civil, pentru daune morale (sunt scutite de taxa de timbru), sau, daca aveti bani, si pentru daune materiale, fiindca din cauza lui ati pierdut salarii s.a.m.d.

Oricare ar fi hotararea judecatorilor (magistrati si ei ca si procurorul dvs), va puteti adresa CEDO. Sfatul meu e sa dati cazul pe internet, sunt multe saituri care publica coruptia magistratilor, spre a crea presiune asupra sefilor aceluia
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
justice123, utilizator
trebuie vazuta motivarea ordonantei date de procuror. daca angajatorul si-a indeplinit obligatia de reintegrare si de plata a salariiilor chiar dupa ce ati depus plangerea penala, insa inainte sa fie data in pronuntare ordonanta procurorului, atunci fapta nu mai exista iar probabil ca prejudiciul nu l-ati putut dovedi (in cazul in care angajatorul v-a platit si penalitatile). deaceea trebuie sa dati mai multe detalii: ce ati declarat in cursul urmaririi penale, daca ati convenit sa va inpacati etc.
Poate ca va aflati in desfasurarea recursului si automat se suspenda executarea hotararii de fond.
nelu2, utilizator
nelu2 a scris:

trebuie vazuta motivarea ordonantei date de procuror. daca angajatorul si-a indeplinit obligatia de reintegrare si de plata a salariiilor chiar dupa ce ati depus plangerea penala, insa inainte sa fie data in pronuntare ordonanta procurorului, atunci fapta nu mai exista iar probabil ca prejudiciul nu l-ati putut dovedi (in cazul in care angajatorul v-a platit si penalitatile). deaceea trebuie sa dati mai multe detalii: ce ati declarat in cursul urmaririi penale, daca ati convenit sa va inpacati etc.
Poate ca va aflati in desfasurarea recursului si automat se suspenda executarea hotararii de fond.

Eu cred ca dl privabil de drepturi v-a raspuns in prealabil, citez:
Pe scurt: am castigat suspendarea deciziei de concediere iar institutia refuza sa puna in aplicare sentinta.
justice123, utilizator
a castigat suspendarea deciziei de concediere?
ce draq mai e si aia: castigarea suspendarii deciziei de concediere
Cine a suspendat-o? Angajatorul?
nelu2, utilizator
Cred ca instanta de judecata a dispus anularea deciziei de concediere ...

Alte discuții în legătură

Punere în executare hotãrâre judecãtoreascã în materia dreptului muncii a_mira a_mira A fost admisă de către instanţa de fond contestaţia formulată împotriva deciziei de concediere, dispunându-se reintegrarea salariatului şi plata ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)