avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... cum poate fi atacata expertiza extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

cum poate fi atacata expertiza extrajudiciara

buna ziua. in luna iunie in timp ce rulam pe banda 3 a sensului meu de mers am fost acrosat de catre un individ, in urma impacutului am fost proiectat intr-un stalp de iluminat pe care l-am si avariat. Am fost la sediul de politie unde celalalt sofer a fost sanctionat pentru neacordarea de prioritate la schimbarea sensului de mer (retinut permisul, puncte amenda si puncte penalizare). Am fost la asigurari (RCA) unde am deschis un dosar de dauna. Dupa o luna de zile primesc rezolutia dosarului in care spun: Autoturismul Dvs circula cu viteza de 64km/h (aceasta viteza a fost determinata prin metode numai de ei stiute) pe banda 3, suprafata destinata exclusiv manevrelor de depasire, aspect ce nu a fost declarat de catre conducatorul au al acestuia... mai spune ca Autoturismul asigurat nu a efectuat nici o manevra necorespunzatoare sau nepermisa de lege. Conducatorul auto al auto GL xx xxx (adica eu) a circulat neatent si cu viteza, depasind limita legala de viteza.

In baza celor de mai sus mi-au respins cererea de despagubire.

Aceasta expertiza se poate ataca numai instanta? Cam ce sanse as avea de castig?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:45, 14 August 2012
Mai intai lamuriti-va daca este vorba de o expertiza tehnica extrajudiciara sau de o decizie a firmei de asigurari in baza intocmirii unui pv al specialistului de daune al firmei de asigurari.
Puteti intocmi o adresa scrisa catre asigurator in care sa motivati, cu documente (de preferat) punctul dvs. de vedere. A se avea in vedere PV al politiei. Discutati dosarul cu asiguratorul.
In functie de rezultat, puteti sesiza comisia de supraveghere a asigurarilor si/ sau instanta de judecata.
In instanta cereti intocmirea unui raport de expertiza tehnica judiciara.
In general o expertiza se ataca cu o contraexpertiza.
Probabil, dar nu sigur, societatea de asigurari a solicitat efectuarea unei expertize extrajudiciare. Inspectorul de daune de la societatea de asigurare nu are competenta si cunostintele de a stabili viteza de deplasare a unui autoturism in momentul accidentului. In dosarele de dauna nu exista, in general, elementele necesare determinarii vitezei autoturismului in momentul accidentului. Solicitati elementele care au stat la baza determinarii vitezei autoturismului si a modului de producere a accidentului. Pregatiti obiectiuni la expertiza extrajudiciara (daca o veti primi - in general societatile de asigurare nu dau rapoartele de expertiza). Este bine sa consultati un expert judiciar auto. Convocati asiguratorul la conciliere directa unde incercati sa rezolvati litigiul pe cale amiabila. Daca nu reusiti singura cale de urmat este chemarea in judecata a societatii de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Catalin_de_la_Berlin Catalin_de_la_Berlin Buna ziua, Spatamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto in care am iesit vinovat conform PV pentru nerespectarea prioritatii. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime elyiz elyiz Seara trecuta am fost implicata intr-un accident cu prietenul si inca o prietena. El era la volan, eu dreapta fata,prietena in spate. pe drum cu prioritate, o ... (vezi toată discuția)
Daune rca naruto naruto Am fost implicat intr-un accident rutier, iar acum cealalta parte nu este multumita de despagubirea acordata de asigurari. Daca ma da in judecata pot cere sa i ... (vezi toată discuția)