avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare la copil

Am fost casatorita in Romania timp de 7 ani ,casatorie in urma caruia s-a nascut fetita noastra de 9 ani(la momentul actual).In urma divortului fostul sot trebuia sa-i plateasca fetei pensia alimentara,aprox. 264.000 lei vechi.. Fiind divortati din 2002 cu sentinta irevocabila fostul sot nu i-a platit fetei numai 3,4 luni pensia.Din 2002,octobrie nu i-a mai platit pensia.
Mentionez ca sunt recasatorita cu un cetatean italian si stau cu fata in Italia din 2003.
Se poate face cererea ca sa se recupereze banii ce-i dataoreaza fetei(am aflat ca se pot recupera numai ultimii 3 ani).
Pot sa fac o cerere din Italia trimisa prin posta la tribunalul Satu Mare de care apartineam?
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: BOSA CODRUTA DINA , Consilier juridic 12:30, 23 Ianuarie 2009
Pensia de intretinere este un drept al copilului si nu poate sa fie privilegiat de acest drept. Copilul are necesitati chiar daca traieste in tara sau in strainatate. Deci, decizia unui judecator nu poate sa fie influentata de faptul ca copilul momentan locuieste in strainatate.
Faptul ca minorul se afla intr-o tara straina nu poate influenta in nici un mod instanta de judecata.Nici macar nu este nevoie ca dvs.sa va prezentati la proces.Cereti judecarea in lipsa.
ileanaberinde a scris:

Vroiam sa stiu daca intr-un mod sau altul o decizie a unui judecator in privinza pensiei alimentare a copilului influenteaza faptul ca minorul sta intr-o alta tara si ca eu(ca si mama minorei) sunt recasatorita cu un cetaean strain,in cazul de fata italian.Mentionez ca in cazul meu atat fata cat si eu am dobandit cetatenia italiana de 3 ani si ca in momentul actual si fostul sot este recasatorit....Va multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ileana Berinde

De principiu, nu infuienteaza.
Daca insa tatal minorului realizeaza venituri mai mari si sotul dvs da bani la o alta pensie se poate discuta despre o cerere de majorare a pensiei.
Depinde ce bani castiga tatal copilului dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Mi-au raspuns si de Tribunalul Satu Mare in privinta problemelor mele.Un avocat din orasul Satu Mare ,unde locuiam si unde fostul sot locuieste in momentul de fata,mi-a raspuns ca trebuie sa dau si eu o declaratie in fata organelor competente,poate la un judecator.E nevoie absoluta prezenta mea ca sa fac plangerea pentru abandon de minor ?
Un avocat dintr-un alt judet ,chiar daca este mai departe ma poate reprezenta?
investiti Sentinta cu formula executorie si o puneti in executare in raza teritoriala a domiciliului debitorului(tatal).Astfel e mult mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal vrea sa ceara cetatenie italiana pt copil fara acordul mamei Florentina_A Florentina_A Copilul are 5 ani, dar parintii nu au fost niciodata casatoriti. A locuit pana acum in tara fiind in grija mamei. Tatal este cetatean italian si nu a locuit in ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
Referitor la fiica mea de 16 ani oanabarboianu oanabarboianu Buna ziua!Problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2006,fica mea mi-a fost incredintata mie la divort,nu exista custoie comuna.Eu am crescut-o singura ... (vezi toată discuția)