avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi concediata daca abia m-am intors din crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi concediata daca abia m-am intors din crestere copil?

Buna ziua,
Numele meu este Simona, am nascut un baietel in februarie 2008, luna aceasta (ianuarie 2009) m-am intors la munca,......colegei care mi-a tinut locul i s-a intocmit contract pe nedeterminata (suntem 4 pe aceeasi functie)..............insa se aude ca s-ar face disponibilizari.....intrebarea mea este: exista vreo lege care sa ma protejeze, sau pot fi prima disponibilizata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 19 Ianuarie 2009
buna seara,
Se aude ca se vor face restructurari din cauza crizei economice care a dus la scaderea comenzilor............si din cauza asta imi este teama sa nu fiu prima vizata...
Restructurarea posturilor si criteriile in baza carora se va face aceasta restructurare va fi stabilita de catre angajator,in conditiile prevazute in CCM sau in Regulamentul intern al societatii.
in cazul in care se revine la serviciu dupa cei 2 ani de CIC exista o perioada minima OBLIGATORIE prin care angajatorul este obligat (scuze de repetitie) sa-i asigure postul angajatei? intreb asta pt ca atunci cand am plecat de la firma la care am lucrat, dupa ceva discutii cu seful, mi-a zis ca atunci cand vin dupa 2 ani, stau o saptamana si apoi sa imi caut in alta parte. ma poate obliga sa demisionez?
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
anca13, utilizator
Potrivit CCMN, pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
In celelalte cazuri prevazute de Codul Muncii, angajatorul poate decide concedierea unui salariat cu respectarea dispozitiilor legale in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului animarsrl animarsrl Buna ziua, Daca se fac restructurari la o institutie publica, din motive economice, se poate inceta contractul de munca al unei salariate care este in ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din ccc - sunt cele 6 luni un drept al angajatului si/sau o obligatie a angajatorului? geo_m_14 geo_m_14 Conform OUG 96/2003; Art. 21 (1)Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul: a)salariatei prevazute ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de crestere a copilului tumonique tumonique sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii ... (vezi toată discuția)