avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere itm

Am o rugaminte,unde se poate face o plangere la itm Bucuresti deoarece o firma nu vrea sa dea banii pe munca depusa si cum aflu daca un contract a fost inregistrat un REVISAL.Unde ma pot interesa?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 17 Iulie 2023
faceti o plangere la ITM bucuresti in care prezentati situatia, vi se va comunica daca aveti inregistrat contractul de munca si totodata vor verifica daca s-a facut plata salariilor pentru perioada semnalata de d-voastra. Din pacate, daca refuza angajatorul sa va plateasca salariul nu puteti sa-i constrangeti decat prin instanta de judecata.
de la ITM. faceti plangere insa ei pot veni doar in control si aplica amenzi , banii datorati nu se pot lua decat prin hotarare judecatoreasca
itmbucuresti@itmbucuresti.ro, petitii@inspectiamuncii.ro

Mentionati nume, adresa, telefon, angajator, adresa angajator, CUI, telefon angajator... tot ce gasiti, inainte de plangerea propriu-zisa.
Multumesc frumos,mai am o itrebare daca se poate -pe contr de munca scrie 40 de ore/saptamana a cate 8 ore pe zi iar de muncit se munceste 6 zile pe sapt a cate 8 ore cu 1 zi pauza.Este posibil asa ceva?Mentionez ca ziua care nu este trecuta in contractul de munca nu este platita si nici zilele libere legale ex 15 august a fost zi libera si noi am venit la munca fara a ni se acorda o zi libera in alta zi.
Sesizarea catre ITM Bucuresti o puteti depune online aici
[ link extern ]

Nu este posibil asa ceva... Munca prestată în afară duratei normale a timpului de muncă săptămânal, este considerată muncă suplimentară.
Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.

In sesizare mentionat si aceste aspecte legate de incalcarea legii privind munca in zilele de sarbatoare legala, munca suplimentara , precum si munca in zilelede repus saptamanl.

Alte discuții în legătură

Modalitati de recuperare salarii Monaserban Monaserban Nu am mai primit salariul de doua luni si jumatate. Care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmez. Carei autoritati trebuie sa ma adresez. Am vreo sansa ... (vezi toată discuția)
Inregistare revisal chrys90 chrys90 Buna ziua, daca contractul individual de munca nu a fost inregistrat in revisal,mai sunt sanse sa pot recupera banii pt perioada lucrata15 zile? am solicitat ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa ccc 2 ani- refuz de primire inapoi de catre angajator amaria2015 amaria2015 Buna ziua, Am urmatoarea problema, pe data de 29 iunie trebuie sa revin la munca deoarece am terminat concediul de crestere al copilului pana la 2 ani. Am ... (vezi toată discuția)