avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 320 indice 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 320 indice 1

Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa existenta (care nu e definitiva) cu o treime si atat sau de la pedeapsa cu executare pe care o am in prezent se poate ajunge si la o suspendare intre minim si maxim special. Sper ca am explicat corect starea mea de fapt. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liviu_ionut , utilizator 17:18, 9 Octombrie 2012
Pe art.87 al 1 am facut simplificare ....intrebarea mea este....Care este ce-a mai mica pedeapsa aplicata de lege in cazul acesta ..
Banuiesc ca va referiti la OUG 195/2002:
Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

In cazul in care ati optat pentru procedura simplificata prevazuta de art.320 ind1, incadrarea este de la 8 luni la 3 ani si 4 luni, deci in cazul in care nu se retin circumstante atenuante, pedeapsa minima este de 8 luni inchisoare.
Da dar am inteles k este posibil sa primesc o pedeapsa cu suspedarea .....Si vroiam sa stiu care este pedeapsa minima pe care o pot primi de instanta cu suspendare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Art. 3201 alin. 1 c. pr. pen alecsandraa8 alecsandraa8 Daca recunosc fapta de care sunt acuzat am inteles ca beneficiez de o scadere de o treime din pedeapsa,adica mi se scade o treime din incadrarea pedepsei sau ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)