avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri dobandite in timpul casniciei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri dobandite in timpul casniciei

Sotia mea a incheiat un contract de cumparare a unui imobil fost nationalizat aflat in proprietatea statului si in care locuia in momentul semnarii contractului de cumparare ,cu plata in rate in termen de 5 ani.La momentul cununiei sotia mea avea achitat c.c.a. 1/3 din valoarea totala a contractului de cumparare.In acest moment imobilul este achitat integral si cu ajutorul meu.In cazul unui divort ....ce drepturi am asupra imobilului si care ar fi conditiile(nr de ani,documente) pentru a dobandi partea mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:51, 17 August 2012
Bunul e propriu al sotiei si asa va ramane, indiferent de cati ani ati fi casatoriti. Aveti un drept de creanta pt cat ati contribuit la plata ratelor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort binaj din anul 1987 si pana in 1992 an in care am oficialzat casatoria am cumparat in mai 1992 apartamentul in care locuim si astazi dar suntem cununati in ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)