Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

depasirea nr. de zile cm

Am un salariat care in ultimile 12 luni a avut 272 zile cm (s-a operat de hernie a avut zile cm pt boala obisnuita si 90 zile acordate de comisie pt recuperare) . Acum a cerut o adeverinta pt medic deoarece este in spital ca s-a operat la un picior . Intrebarea mea este ce fac daca i se elibereaza certificat medical. Pot sa-l refuz la plata conform art.88 alin f din Ordinul 60/32/2006 "In intelesul prevederilor OUGnr.158/2005, constituie refuzuri justificative la plata indemnizatiilor urmatoarele situatii : F - certificate de concediu medical ce depasesc duratele maxime prevazute de prezentele norme"?:O:O:O
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:38, 17 August 2012
II eliberati o adeverinta cu nr. de zile de cm boala obisnuita , respectiv 182dezile dupa cum relatati si separat pt. cele 90 de zile .
Ar mai avea dreptul la doar 1 zi de cm boala obisnuita(maxim adms 183zile).In acest caz medicul nu-i va mai elibera un cm decat pt. max.1 zi ,pt. restul doar o adeverinta medicala prin care ii veti putea motiva absentele .Daca totusi se elibereaza un certificat de cm aveti posibilitatea refuzului justificat la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm adus dupa data de 5 a lunii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat a avut in luna iulie 2 zile de CM. Certificatul medical ni l-a adus abia in 18 august si tot in 18 august mi-a cerut o adeverinta pt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- calcul monenciu monenciu Un angajat este in concediu medical din 15.12.2012 pana in luna aprilie mi-a adus concediu medica relativ la timp, dar intotdeauna cu greseli ,cu numele ... (vezi toată discuția)
Rectificare eroare la concediile de boala cantorcorina cantorcorina La verificarea cererii de decontare a concediilor de boala pentru luna mai 2014,casa judeteana de pensii ne-a semnalat faptul ca una dintre angajate are peste ... (vezi toată discuția)