avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Buna ziua,

La firma la care lucrez, sefii nu vor sa dea voie angajatiilor sa-si ia concediu in perioada Pastelui si a Craciunului. Si vor sa scrie in ROI acest lucru, cat este de legala aceasta masura????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 17 August 2012
Este legala numai in conditiile prevazute de Codul Muncii , si anume:
art.148:
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
....

Daca un salariat nu-si programeaza CO in acele perioade, atunci angajatorul nu este obligat sa-i aprobe o astfel de solicitare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna mariayacob mariayacob Buna ziua! Angajatorul meu sustine ca sunt obligata sa fac cererea de concediu pe minim 15 zile ideea este ca eu stiu ca cererea se face exact pe zilele in ... (vezi toată discuția)
Planificarea concediul de odihna adicoman22 adicoman22 Buna ziua! La noul loc de munca mi s-a cerut sa aduc o planificare privind zilele de concediul de odihna din anul viitor. Este obligatoriul sa aduc o ... (vezi toată discuția)