avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie de baza

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie:
Lucrez pentru o institutie bugetara, si in decembrie am angajat cu 1/2 norma un jurist. La data respectiva domnul avea functia de baza la un SRL, la noi era angajat cu cumul de functie.
Acum dansul doreste sa-si declare functia de baza la noi (pt. program cu 4 ore si cu salariul cu care a fost angajat), si sa-si aduca carnetul de munca.
Nu am gasit in Codul muncii nici o prevedere care sa interzica declararea functiei de baza la un loc de munca cu 4 ore, dar daca aduce cartea de munca nu stiu cum sa procedez.
Pentru cei angajati prin cumul nu am decat o decizie la angajare.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:34, 16 Ianuarie 2009
Domnul respectiv va depune o cerere/ declaratie pe proprie raspundere prin care declara ca functia de baza este la acest loc de munca si prin care solicita sa ii fie luata in evidenta cartea de munca. Avand de acum functia de baza la dvs ii puteti acorda tichete de masa (asta daca institutiile bugetare mai acorda, intelesem ca nu pt 2009)
Multumesc!
Fiind institutie publica trebuie sa scoateti postul la concurs, nu e obligatoriu sa cistige cel ce a avut cumul, s-ar putea sa fie si alti doritori ai unui loc de munca!
dborsanu a scris:

Fiind institutie publica trebuie sa scoateti postul la concurs, nu e obligatoriu sa cistige cel ce a avut cumul, s-ar putea sa fie si alti doritori ai unui loc de munca!


Domnul respectiv este angajatul institutiei din 15.12.2008 cu 1/2 norma, angajat prin cumul de functie. Acum doreste ca postul pe care-l ocupa (cu acelasi timp de munca si salariu) sa-l declare ca fiind functie de baza.
La angajarea prin cumul, in 15.12.2008 a fost incadrat prin concurs??

Alte discuții în legătură

Cumul de functii in institutie publica gabituica gabituica Va rog sa imi spuneti daca intr-o institutie publica aflata in subordinea consiliului local o persoana cu functie de conducere ,respectiv director, care a ... (vezi toată discuția)
Cumulul de functii in aceeasi unitate pt. personalul contractual Odette Marinache Odette Marinache Buna Seara! As vrea sa stiu daca la personalul contractual este permis [b]cumulul de functii in aceeasi unitate[/b] si prin ce acte normative este ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ileana36 ileana36 Poate un angajator sa te oblige sa prestezi fara sa fii platit o a doua functie ? Colega mea va pleca in concediu de maternitate. Ea este casiera ... (vezi toată discuția)