avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii in institutie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii in institutie publica

Va rog sa imi spuneti daca intr-o institutie publica aflata in subordinea consiliului local o persoana cu functie de conducere ,respectiv director, care a fost numit prin hotarare de consilui local poate ocupa inca o functie de executie cu timp partial, respectiv functia de medic.Care este modalitatea legala de ocupare a functiei de executie?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:47, 26 Ianuarie 2017
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga
Va multumesc pentru raspuns ! Va rog sa-mi spuneti daca pentru ocuparea functiei de executie cu timp partial de medic trebuie organizata procedura de concurs .
Daca vorbim despre ocuparea unui post in sectorul bugetar, atunci raspunsul este Da.

Codul Muncii
Art. 30
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
.......
Aveti textul legal care va permite acest lucru in cadrul legii 284/2010:

Art. 24 (1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condiţiile prevăzute la alin. (2).

(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. În astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

Daca functia respectiva a fost scoasa la concurs si nu a fost ocupata, respectiva persoana (directorul) va putea face cumul de functii printr-o decizie interna, nu se da concurs pentru cumul de functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii ana cornelia ana cornelia am dreptul de a avea cumul de functii, contabil la doua unitati de invatamant avand contract de 8 ore la fiecare? (vezi toată discuția)
Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot lucra cu doua norme intregi? Andrey007 Andrey007 Buna ziua! Legal pot avea doua servicii, ambele in sistemul de stat la care sa am norma intreaga? Am inteles ca in acest caz va creste valoarea punctului de ... (vezi toată discuția)