avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe teren agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe teren agricol

Buna ziua ,
As dori sa stiu daca se plateste impozit pe terenurile agricole , si daca da , din ce an si in baza carei legi .
Veteranii de razboi , respectiv urmasa de veteran sint scutiti sau nu de plata acestui impozit ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: nobil , utilizator 20:15, 17 August 2012
In conformitate cu prevederile art. 256 Cod fiscal orice persoana care are in proprietate teren situat in Romania datoreaza pentru acesta un impozit anual.
Conform normelor de aplicare ale art. 256, pct. 73 alin. 2, se considera persoana obligata la plata unui impozit orice proprietar de teren, oriunde ar fi situate acestea in Romania, indiferent de categoria de folosinta a lor, indiferent ca sunt in intravila sau in extravilan.
Conform art. 260 Cod fiscal se acorda o bonificatie de 10% daca se achita pana la data de 31 martie, integral, impozitul datorat.
Conform art. 284 Cod fiscal impozitul pe teren nu se aplica pentru veteranii de razboi, vaduvelor de razboi, vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit. Urmasii de veterani nu beneficiaza de aceasta facilitate.

Multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri ramonailea ramonailea In cazul vaduvelor de razboi care nu s-au recasatorit, scutirile se aplica pentru terenurile extravilane care se afla pe raza localitatii de domiciliu? (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe teren - veteran de razboi cameliachivereanu cameliachivereanu Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, urmasii veteranilor de razboi, (sotiile), daca platesc impozit pe terenul arabil extravilan sau sunt scutiti de la plata; ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)