avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptia datoriilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptia datoriilor

Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris?
Termenul de 3 ani de prescriere poate fi intrerupt sau prelungit, prin vanzarea creantei catre un recuperator (persoana juridica)?
multumesc,
:sorry:
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:05, 20 August 2012
Nu. Creditorul, indiferent cine este, banca sau o societate de recuperare a creantelor, trebuie sa face demersuri pentru recuperarea creantei. Spre exemplu o notificare prin care sunteti pus in intarziere sau prin care vi se cere achitarea debitului este un act care intrerupe curgerea prescriptiei.
Pai socotiti si dvs. in functie de data punerii in intarziere(adica data de la care de exemplu ati fost somat sa platiti).Vanzarea datoriei nu reprezinta caz de suspendare sau intrerupere a cursului prescriptiei.
Precizari: am primit mai multe scriori de somatie..asta se intampla de 3 ani !!
Nu mai stiu cand am primit prima somatie :(
Adica este suficient sa-mi faca o notificare sau o somatie, pentru ca sa intrerupa curgerea prescriptiei..??? Pai atunci pot prelungi la infinit termenul de prescriere !!
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
gi-jane2, moderator
Nu, daca face somatie sau notificare pentru neplata creditorul are obligatia sa initieze si actiuni de recuperare a creantei, daca nu, prescriptia curge in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca supervisor6679 supervisor6679 buna ziua in 10-2008 am facut un credit auto in valoare de 13120 e cu garantia pe auto cumparat. In mod normal trebuia sa duc bancii cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)