Buna ziua,
Anul trecut am inceput cursurile de Master ale Facultatii de Management din cadrul ASE, la buget. Am 23 ani si pana in septembrie anul acesta beneficiez de pensie de urmas. Nu am putut ajunge la cursuri si examene, motiv pentru care am fost exmatriculata. Spuneti-mi daca ma pot inscrie la un alt master la buget, in conditiile in care acest master nu este finalizat. Intrebarea principala pe care v-o adresez este urmatoarea: voi mai putea primi pensie de urmas urmand cursurile acestui nou master?
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Multe multumiri!
1. Pana la varsta de 26 de ani veti primi pensia de urmas daca urmati cursurile unei forme de invatamant organizata potrivit legii (legea nu spune ca trebuie finalizate aceste cursuri).
2. Pensia de urmas se suspenda in fiecare an cu data de 1 ocombrie daca pana la aceasta data nu duceti o adeverinta ca urmati cursurile unei forme de invatamant (masterul este si el o forma de invatamant).
Pensie urmas
iskander239
Buna ziua! am o nelamurire la care sper ca ma puteti ajuta. am terminat facultatea in anul 2007, iar pe perioada studiilor am beneficiat de pensie de urmas. ... (vezi toată discuția)