Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Sint de mult timp administrator, contabil + casier la blocul unde locuiesc. Acum citeva saptamini am primit de la un bloc vecin oferta de a prelua asociatia si am fost la o sedinta de comitet "largit" pentru stabilirea conditiilor. Una din conditii, sustinuta cu tarie de un grup de pensionari MAI si MAPN, a fost sa inchei contract de munca cu timp partial, ca asa este legal si, in plus au si ei o siguranta ca nu fug cu banii(?). Le-am explicat ca pe mine nu ma intereseaza vechimea in munca, dar pe ei ii va costa cu circa 45% mai mult, pentru numeroasele contributii si fonduri care trebuiesc achitate la stat. Recunosc sincer ca nici mie nu-mi convine sa alerg in fiecare luna cu inca 4 declaratii (CAS, sanatate, somaj si ITM), pentru a cistiga 1 an vechime dupa 4 ani de munca. Cum la noi legile sint asa cum sint, intrebarea mea este daca este obligatoriu contractul de munca, si daca da, care este actul normativ?