avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventii civile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventii civile

la o Asociatie de proprietari se mai pot face angajari prin conventie civila sau trebuie CIM?
Conventie civila nu inseamna angajare. Nu faceti confuzie.
Angajarea propriu-zisa se face numai cu CIM, cu 8ore, cu 4 ore sau chiar cu 1 ora pe zi. Trebuie respectata legislatia muncii, precum si cea fiscala in totalitate, altfel va legati la cap de nu se mai poate.
Conventie civila de prestari de servicii puteti incheia cu o PFA ( de administrare, de cenzorat, de curatenie, de paza si protectie, etc). Firma, in schimbul prestatiei va emite factura si chitanta si nu mai aveti treaba cu salarii, contributii, taxe si impozite. Daca negociati bine s-ar putea sa fiti in avantaj.
Adam Grecu a scris:

....
Angajarea propriu-zisa se face numai cu CIM, cu 8ore, cu 4 ore sau chiar cu 1 ora pe zi. ....


Unde este prevazut asa ceva in legislatie ? ... exista vreo interdictie ca un c.i.m. sa se incheie si pentru o ora /zi , o ora/sapt sau o ora/luna ? ... daca da, mentionati care este textul actului normativ ce reglementeaza asa ceva ... :-/
ptr. d-l freeelis intrebarea initiala este :

la o Asociatie de proprietari se mai pot face angajari prin conventie civila sau trebuie CIM?

Dace ITM-ul mai accepta conventii civile la asoc de proprietate si in special la cele mici de pana la 10 apart. sau la cele cu cheltuieli minore la nivelul asoc. (ex. la Campina ,si nu numai,sunt asoc. care platesc numai adm, femeia de serviciu si energia el ptr. lumina , restul de facilitati sunt platite prin contract direct ) ?
@sanda65
In acest topic se discuta problema contractelor pentru cei care muncesc pentru asociatie, nu contractele cu furnizorii pentru utilitati.
@freeelis,
Chiar nu inteleg ce clarificari sa aduc.
Intrebarea era daca la o as. prop. se mai fac angajari cu conventii civile sau trebuie CIM.
Raspunsul meu a fost simplu, ca angajari cu conventie nu se mai fac, angajarea trebuie facuta numai cu CIM si, functie de nevoile specifice asociatiei, acesta (CIM-ul) se poate incheia cu 8 h /zi, 4h/zi sau chiar cu 1h/zi (nu am mai dezvoltat ca angajarea se face cu CIM cu timp partial, gandindu-ma ca cineva care face angajari trebuie sa stie acest lucru). Ideea era daca se mai fac angajari cu conventie civila, cum se facea in urma cu ani.
Desi nu este nici-o interdictie din punctul de vedere al Codului Muncii cu privire la durata minima, angajarea cu CIM cu durata de 1h/saptamana sau 1 h/luna si prin extenso 1h/an, este asa ca sa purtam discutii pe forum pentru ca practic asa ceva nu se face sau mai bine-zis, nu am auzit eu de asemenea contracte de munca, haideti sa fim seriosi.
Din punctul meu de vedere, consider ca am raspuns la intrebare si cel mai bine ar trebui intrebat initiatorul topicului daca a inteles sau nu, restul este teorie, dar daca face bine...

Alte discuții în legătură

Administrator imobil : contract de munca sau conventie civila Ionel Manolache Ionel Manolache Asociatia noastra a schimbat administratorul cu o persoana pensionata care are atestat de Administrator. Aceasta lucreaza in regim de 8 ore pe saptamana, dar ... (vezi toată discuția)
Conventie civila sau cim pt femeie de serv? MadalinaI MadalinaI Buna seara, As dori sa stiu si eu daca conventia civila pt prestari servicii pt portar/femeie de serviciu este valabila numai 3 luni dupa noul cod al ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativã de modificarea a legii nr.230/2007 Adriantot Adriantot Pe site-ul Senatului gasti o \\\\"Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi ... (vezi toată discuția)