avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este recunoscuta munca in stainatate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este recunoscuta munca in stainatate?

Buna ziua,
Spuneti-mi si mie, daca o persoana a lucrat cu contract de munca in strainatate 2 ani si a vine acasa. Daca merge la Fortele de munca din orasul in care are domiciliul stabil si unde a lucrat inainte ( avand carte de munca cu ceva vechime la ei ), ii sunt recunoscuti si echivalati acesti ani munciti afara ( daca aduce adeverinta de la intreprinderea unde a lucrat), aici in Romania ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bcfbmv , utilizator 13:08, 23 Ianuarie 2009
Nu stie nimeni?
Munca in strainatate este recunoscuta in Romania.
Si cum poate fi trecuta pe cartea de munca in Romania?
Potrivit Decretului nr.92/1976, datele privind activitatea depusa pe baza unui contract de munca se înscriu în carnetul de munca, asa cum acestea rezulta din contract sau din actele originale eliberate de unităţi pe baza scriptelor pe care le deţin.
Perioadele de timp lucrate în străinătate de cetăţenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unităţile la care s-a desfăşurat activitatea, în afară de cazurile în care, în convenţiile încheiate de România cu alte state, se prevede altfel.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi recunoscut la noi in tara contractul de munca din alta tara???? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am lucrat in afara, mai precis in Italia cu acte in regula timp de un an. Cum as putea proceda ca acest an sa fie adaugat in carnetul meu de ... (vezi toată discuția)
Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca a celor din strainatate doriana doriana O persoana din Republica Moldova, care a obtinut cetatenie romana, a lucrat anterior obtinerii cetateniei 10 ani in Moldova si acum se angajeaza in Romania, ... (vezi toată discuția)