avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata contractului de confidentialitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata contractului de confidentialitate?

Buna ziua,

M-am angajat de curand iar printre altele am semnat si un Contract de confidentialitate. In contractul respectiv nu este specificat termenul de valabilitate al acestuia.

Cand am intrebat angajatorul mi-a spus ca termenul este specificat in Regulamentul Intern (pe care inca nu l-am citit).

Intrebare: e normal ca termenul de valabilitate al Contractului de confidentialitate sa se afle numai in Regulamentul Intern? Nu ar fi trebuit sa apara direct pe Contract?

De altfel: am dreptul sa iau acasa si sa pastrez o copie a Regulamentului Intern?

Multumesc!
Axel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 20 August 2012
Potrivit art.26 alin.1 C.mun., prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.

Asadar, conditiile cu privire la clauza de confidentialitate pot fi prevazute în regulamentul intern al angajatorului, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individualde muncă incheiat cu acesta.

Pentru a-si produce efecte, Reg.Intern va trebui sa va fie adus la cunostinta de catre angajator.
Codul Muncii nu interzice ca un salariat sa obtina o copie de pe Reg.Intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament-clauza de fidelitate sau confidentialitate? utilizator86 utilizator86 Va rog frumos sa ma lamuriti! In 2013, am semnat un angajament: ma angajez sa respect pe toata durata colaborarii si 5 ani dupa incetarea sau semnarea ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate cim. "prin clauza de confidentialitate ... StoicaIonut StoicaIonut Clauza de confidentialitate CIM. \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate alexandru.petri alexandru.petri Tocmai am fost la o serie de interviuri la o companie si, dupa toate astea, am fost selectat pt postul meu.Cand mi-au facut oferta de munca mi s-a spus ca voi ... (vezi toată discuția)