avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin ...
Discuție deschisă în Executare silită

Care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin executare silita

Am un credit ,pe care nu l-am mai putut achita,binenteles girat cu un imobil.Acuma am fost somat la plata si urmeaza executarea silita a acestuia.Mentionez ca valoarea imobilului este cam de 3 ori mai mare decit a creditului.As fi interesat care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin executare silita .
Cel mai recent răspuns: cristap , utilizator 21:43, 20 August 2012
Licitatia incepe de la valoarea dintr-o expertiza , care scade la 75% daca nu se adjudeca de la prima licitatie .Daca participa minim doi ofertanti, imobilul poate sa fie adjudecat de cel care ofera mai mult, sub valoarea stabilita de 75% .
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
avvalentina, utilizator
La prima licitatie se scotela vanzare la cat a fost evaluat, daca nu se vinde , pretul scade la 75%, in final se vinde la cel mai mare pret oferit. Din pacate , nu exista un minim.
Incercati sa gasiti dvs cumparator
Pretul de adjudecare imobil prin executare silita este pretul cel mai mare acordat de participantii la licitatie,pret care poate fi distinct si apreciabil mai mic fata de evaluarea imobilului dedus executarii
Dar punctul 2 la art 510 din CPC ce inseamna ? "Art. 510
(1)Executorul va declara adjudecatar persoana care, la termenul de licitaţie, a oferit preţul de vânzare potrivit dispoziţiilor art. 509. La preţ egal va fi preferat cel care are un drept de preemţiune asupra bunului urmărit.
(2)În toate cazurile, creditorii urmăritori sau intervenienţi nu pot să adjudece bunurile oferite spre vânzare la un preţ mai mic de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat "

E valabil daca la licitatie participa creditorul dvs- daca ar vrea sa cumpere casa, nu poate da mai putin de 75 % din cat s-a evaluat

Alte discuții în legătură

Creditorul poate participa la licitatie? lidy_c lidy_c Buna seara! Ma confrunt cu o problema legata de recuperarea unei creante (o sulta), in momentul de fata fiind in desfasurare o actiune de executare. In ... (vezi toată discuția)
Pret bun executat silit la a treia licitatie bianca34 bianca34 Buna seara. Desi am citit noul Cod Civil, exista prevederi legate de executarea silita care imi sunt neclare, motiv pentru care va cer ajutorul. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)