avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creditorul poate participa la licitatie?
Discuție deschisă în Executare silită

Creditorul poate participa la licitatie?

Buna seara! Ma confrunt cu o problema legata de recuperarea unei creante (o sulta), in momentul de fata fiind in desfasurare o actiune de executare. In cazul in care se ajunge la licitatie, eu in calitate de creditor am dreptul sa particip la aceasta? Am consultat un avocat si mi-a spus faptul ca acest lucru nu mai este posibil datorita unor schimbari legislative, iar executorul mi-a raspuns scurt ca nu se poate.
Cel mai recent răspuns: lidy_c , utilizator 21:46, 30 Septembrie 2010
Art. acesta este inca in vigoare:Art. 510
Executorul va declara adjudecatar persoana care, la termenul de licitatie, a oferit pretul de vanzare potrivit dispozitiilor Art. 509. La pret egal va fi preferat cel care are un drept de preemtiune asupra bunului urmarit.
In toate cazurile, creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vanzare la un pret mai mic de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat.

Poate au incercat sa spuna ca daca valoarea este mai mare conform celor de mai sus aveti obigatia sa achitati diferenta.
Cereti executorului temeiul de drept pentru care nu puteti prelua in contul creantei imobilul.
Mi s-a pus in vedere, intr-adevar, faptul ca, in cazul in care valoarea va fi mai mare va trebui sa acopar diferenta, dar, dupa cum spuneti, va trebui sa solicit temeiul de drept pentru care nu as putea prelua imobilul in contul creantei. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin executare silita cristap cristap Am un credit ,pe care nu l-am mai putut achita,binenteles girat cu un imobil.Acuma am fost somat la plata si urmeaza executarea silita a acestuia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie publica ContSters333333 ContSters333333 Fac o intrebare aici pe contul amicilor mei : Daca am de incasat o sulta penru o parte din casa dupa apratja judiciar , piritii nu platesc si fac executare ... (vezi toată discuția)
Drepul de preemptiune ContSters382135 ContSters382135 Am de recuerat sum de bani in urma unei hot def si ire pe dreptul de folosinta . Se ascoate la licitatie o casa . Pot benefici de dreptul de preemptiune , si ... (vezi toată discuția)